Το Μέτωπο Νεολαίας θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά τον πετροβολισμό μεταξύ μαθητών και εποίκων – Τουρκο”κυπρίων”. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, με το πέρας της εκδήλωσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και οι Εθνικιστές μαθητές αποχωρούσαν ειρηνικά, δέχθηκαν αναίτια πέτρες από την κατεχόμενη πλευρά.

Οι μαθητές όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασαν στις πέτρες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους συμμαθητές τους που βρίσκονταν στο σημείο. Η πάνοπλη αστυνομία -αλήθεια για ποιους εξοπλίστηκε με τέτοιο τρόπο;- απώθησε τους μαθητές δίχως να λάβει κάποιο μέτρο ώστε να σταματήσει ο πετροβολισμός από τους Τουρκο”κύπριους” με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας να δέχονται πέτρες χωρίς να μπορούν να προστατευθούν, ενώ δεκάδες διερχόμενα αυτοκίνητα παρολίγο να υποστούν τεράστιες ζημίες από την μανιακή επίθεση των Τούρκων.

Για ακόμα μια φορά τα αδέλφια και οι φίλοι μας, για κάποιους, έδειξαν τον πολιτισμό τους. Δυστυχώς όμως θα γίνουμε μάρτυρες ανελέητης λασπολογίας εναντίον των μαθητών, από όλο τον πολιτικό κόσμο που θα βρίθει εναντίον τους με διάφορα κοσμητικά επίθετα, ενώ κανένας δεν πρόκειται να καταδικάσει την προκλητική στάση των Τουρκο”κυπρίων”, που αμέσως θα τους βαφτίσουν εποίκους για να μην χαλάσουν το καλό όνομα που με τόσο αγώνα τους έφτιαξαν.

Τέλος, όσον αφορά το συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, που διαχωρίζει τους μαθητές από τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), να τους ενημερώσουμε πως η εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους διοργανωνόταν από το Μέτωπο Νεολαίας, ως εκ τούτου οι παρευρισκόμενοι ήταν αποκλειστικά και μόνο μαθητές και φοιτητές.

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)