Επειδή πολλά φαιδρά και αβάσιμα έχουν ακουστεί, με αφορμή τις δηλώσεις της κας Έφης Ξάνθου, κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του Κινήματος Οικολόγων, για την αντιπαράθεση που είχε στην επιτροπή Παιδείας με τον Βουλευτή του Ε.ΛΑ.Μ., κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους, επιθυμούμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο να ξεκαθαρίσουμε ότι: υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, αλλά υπογραμμίζουμε ότι ουδέποτε ο κος Θεμιστοκλέους κινήθηκε επιθετικά κατά της κας Ξάνθου, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν.

Η τακτική της κας Ξάνθου που συνηθίζει και αρέσκεται να συγκρούεται λεκτικά με όλους και ειδικότερα με εκπροσώπους του Ε.ΛΑ.Μ. είναι γνωστή, γι’ αυτό πήρε εργολαβικά όλα τα ΜΜΕ, δραττόμενη της ευκαιρίας να αυτοπροβληθεί, υπερβάλλοντας, με κάποια δυστυχώς Μ.Μ.Ε να την ακολουθούν τυφλά.

Για να μπουν όμως τα πράγματα στην θέση τους οφείλουμε να αναφερθούμε στους κανονισμούς της Βουλής. Όντως, οι κοινοβουλευτικοί συνεργάτες δεν μπορούν να εγγράφουν θέματα ή να τοποθετούνται.

Το Κράτος και η Βουλή έχουν νόμους και κανονισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να εφαρμόζονται επιλεκτικά (à la carte) ή όποτε βολεύουν. Αν κάποιοι θέλουν να καταργήσουν την δημοκρατία, ας το πουν ευθαρσώς.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)