Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, από το βήμα που είχε σε προεκλογικό debate στο ΡΙΚ, απάντησε στη λάσπη των κομμάτων κατά της παράταξής μας, ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά ότι έχουμε διακόψει τις επαφές που είχαμε με τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή και πως δεν νοείται ένα κόμμα να ευθύνεται για τις πράξεις, τις ενέργειες και τους χειρισμούς ενός άλλου.

Επιπρόσθετα, απαντώντας στους αρχηγούς των κομμάτων του κατεστημένου, ανέφερε κάποιες περιπτώσεις που οι ίδιοι είπαν ψέματα στους πολίτες, όπως για παράδειγμα το ύψος των καταθέσεων του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τη διασύνδεση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με το δικηγορικό του γραφείο, αλλά και τη σχέση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου με τα παράνομα σκευάσματα που βρέθηκαν στο ιατρείο του.

Παράλληλα, σε σχέση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τόνισε τη διασύνδεση του κόμματος του με την ισλαμική τρομοκρατία και τη στήριξη του προς τους τρομοκράτες της Χαμάς, αλλά και με την λατρεία προς τον Στάλιν, που ευθύνεται για τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων αμάχων.

Κλεινοντας, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι ο κόσμος έχει γνωρίσει το ΕΛΑΜ μέσα από το κοινοβούλιο και τη κοινωνική του δράση. Όλοι κρινόμαστε για τις δικές μας πράξεις, δεν νοείται σε μία δημοκρατία κάποιος να ευθύνεται για πράξεις άλλων. Δεν δεχόμαστε, κατέληξε, υποδείξεις από κόμματα που παλαιότερα διατηρούσαν σχέσεις με δικτάτορες της Μέσης Ανατολής.