Ο Νίκος Ανανστασιάδης μετά την επιστροφή από το Λονδίνο κάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο για να τους ενημερώσει σχετικά με τις συμφωνίες που σύναψε όσον αφορά τις βάσεις, αλλά και τα αποτελέσματα των επαφών που είχε εκεί. Αυτό όμως που ξεχώρισε είναι η εντολή που έδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο, όπως κινηθούν στο Κυπριακό στην γραμμή του εφικτού.

Βλέπουμε να προωθούνται βήμα – βήμα οι πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν και να φέρει το Εθνικό μας ζήτημα αλλά και το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας προ τετελεσμένων.

Μέσω αυτού του βήματος τονίσαμε πάρα πολλές φορές την δυσχερή θέση στην οποία μας έχει φέρει η άθλια μειοδοτική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ και των συγκυβερνώντων , ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ.

Για να ασκήσουμε την πολιτική του εφικτού , να λέμε ΝΑΙ σε όλες τις πιέσεις των Τούρκων και να υποκύπτουμε στις εντολές των ξένων, δεν χρειαζόμαστε ακριβοπληρωμένους πολιτικάντηδες, με  λιλιπούτεια προτερήματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί όπως οι πολιτικάντηδες μας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και  υπερασπιστούν επιτέλους τα δίκαια του λαού και της πατρίδας μας. Αν δεν μπορούν να το πράξουν τότε καλό είναι σύσσωμοι ΟΛΟΙ να παραιτηθούν, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είναι ανίκανοι να προασπίσουν τα συμφέροντα μας, αυτό δηλαδή το οποίο κλήθηκαν από τον ίδιο τον λαό να πράξουν.

Δυστυχώς, μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να χαράξει Εθνική διεκδικητική γραμμή. Όσο οι συμπατριώτες μας δεν το κατανοούν θα είμαστε καταδικασμένοι να προσκυνούμε στην λογική του εφικτού.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)