Τελείωσε η πολυαναμενόμενη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για δήθεν ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα.

Όπως ήταν αλώστε αναμενόμενο τα φιλοκυβερνητικά κόμματα, που ζουν στις ψευδαισθήσεις τους, δήλωσαν την στήριξη τους και την αισιοδοξία τους για τις διαπραγματεύσεις.

Από την άλλη τα κόμματα της «αντιπολίτευσης», όπως ήταν και σε αυτή την περίπτωση αναμενόμενο, δήλωσαν για πολλοστή φορά την δήθεν διαφωνία τους, χωρίς όμως κάποια ουσιαστική αντίδραση και χωρίς να διαχωρίσουν την θέσης τους.

Μάλιστα κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία για μάχη(!!!) την μετάβαση στην Γενεύη, παρόλο που δεν θα βρίσκονται καν στον ίδιο χώρο που θα γίνονται οι συνομιλίες. Οι οποίοι μάλιστα ευρισκόμενοι στην Κύπρο δεν τολμούν να διαχωρίσουν την θέση τους, πόσο μάλλον στην Γενεύη, την στιγμή που ο Πρόεδρος ούτε καν στην Κύπρο δεν τους λαμβάνει υπόψη.

Κάποιοι άλλοι δε, ξεκίνησαν, δειλά – δειλά, επιτέλους, να αντιλαμβάνονται το τι θα ακολουθήσει στην Γενεύη και να σκέφτονται αν θα μεταβούν.

Επειδή εμείς έχουμε αξιοπρέπεια, δεν συμμετείχαμε στο Εθνικό Συμβούλιο, γιατί σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό, ενώ επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση να μετατραπούμε σε συνένοχο στο έγκλημα, δεν θα μεταβούμε στην Γενεύη.

Ας πιστεύουν κάποιοι ότι η αντίσταση γίνεται μέσα από πολυτελή ξενοδοχεία στην Γενεύη, εμείς θα βρισκόμαστε με τον λαό, έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδος, την Δευτέρα, 09/01, ώρα 19:30. Γιατί η αντίσταση γίνεται στους δρόμους.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)