Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο μας Χρίστο Χρίστου, τον Βουλευτή Λάρνακας Σωτήρη Ιωάννου και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Γεάδη Γεάδη.

Ανάμεσα στα πολλά θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση με την Υπουργό Αθηνά Μιχαηλίδου, ήταν τα τετράμηνα και η νέα πρόταση του Υπουργείου, για να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε το θέμα των αλλόγλωσσων μαθητών, που αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα στην εκπαίδευση για το σύνολο των μαθητών.

Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την όλη συζήτηση το θέμα του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπου από πλευράς μας εκφράστηκαν οι προβληματισμοί, καθώς και οι διαφωνίες μας αναφορικά με την ύλη που θα διδάσκεται στους μαθητές. Έχουμε ενημερωθεί ότι τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου το Υπουργείο θα δώσει επεξηγήσεις.

Επιπλέον μεταφέραμε και τις ανησυχίες των γονέων, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά, αν τυχόν υιοθετηθεί στα σχολεία ύλη που παρεκκλίνει της ηθικής που έχουμε ως λαός.

Τέλος, καλέσαμε το Υπουργείο να σταθεί αντάξιο του χρέους που έχει απέναντι στην κοινωνία, γιατί οι αρχές και οι αξίες του έθνους μας πρέπει να διαφυλαχθούν και να μεταλαμπαδευθούν στις νέες γενεές.