Αυτός είναι ο “φίλος” Ερντογάν – Τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Κάβο Ντόρο

Δεν φαίνεται να υπάρχει όριο στο πόσο προκλητικοί μπορούν να γίνουν οι τούρκοι χωρίς να προκαλέσουν την αντίδραση των Ελλάδι πολιτικάντηδων.

Έτσι, λοιπόν, ύστερα από την δέσμευση ολόκληρου του Αιγαίου για ολόκληρο τον χρόνο, προκειμένου να κάνουν ασκήσεις τα πολεμικά τους πλοία, τώρα αποφάσισαν να κάνουν και μια βόλτα μέχρι την ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Κάβο Ντόρο και έκανε αβλαβή διέλευση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνέχισε με νότια πορεία και λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης έπλεε ανατολικά των Κυθήρων.

Από κοντά και το νορβηγικό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι. Ο τελικός προορισμός των δύο πλοίων φαίνεται να είναι η κυπριακή ΑΟΖ, όπου οι τούρκοι θα πραγματοποιήσουν την επόμενη πρόκλησή τους.

Φυσικά, από τους Ελλαδίτες πολιτικάντηδες δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση, ούτε καν όταν το οπλισμένο τουρκικό πολεμικό πλοίο διέσχιζε το στενό του Καφηρέα. Και λέμε «φυσικά», αφού πρόκειται για τους ίδιους πολιτικάντηδες που με χαρά επέτρεψαν την οθωμανική φιέστα Ερντογάν στην Θράκη. Τώρα για μία βόλτα πολεμικού πλοίου θα αντιδρούσαν;

ΠΗΓΗ