Η παραλαβή των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, γερμανικής κατασκευής και προέλευσης, από το ψευδοκράτος, συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, ταυτόχρονα όμως, διαγράφουν και τις όποιες ψευδαισθήσεις έτρεφαν διάφοροι «καλοθελητές», περί επίδειξης καλής θελήσεως για επίλυση του Κυπριακού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απέστειλε πριν από περίπου ένα χρόνο, σχετικές προτάσεις στο Προεδρικό για ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας, όπου μεταξύ άλλων προτείναμε, όπως αιτηθούμε ως Κυπριακή Δημοκρατία από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων από όλα τα κράτη – μέλη της προς την Τουρκία. Δυστυχώς, η πρόταση μας ούτε εισακούστηκε, ούτε καν αξιολογήθηκε.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί εκ νέου την Κυβέρνηση όπως εξετάσει την πρόταση μας, ενώ απαιτεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως ζητήσει από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και δη τη Γερμανία, να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Αποτελεί δείγμα πολιτικής ανικανότητας και αδεξιότητας, κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να απειλείται από την Τουρκία και το ψευδοκράτος, με ευρωπαϊκής κατασκευής άρματα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)