Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν δημιουργήσει αντίξοες συνθήκες στην κοινωνία, στους κατοίκους της Λεμεσού και της Πάφου, ενώ ιδιάζουσα περίπτωση αποτελεί η περιοχή Τηλλυρίας που έχει μείνει αποκομμένη, μετά τα νέα διατάγματα της Κυβέρνησης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδώ και χρόνια τονίζει την αναγκαιότητα η Κυβέρνηση να βρει τρόπους στήριξης της συγκεκριμένης περιοχής, μέσω της χάραξης πολιτικής “εγκλωβισμένης περιοχής”.

Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο η Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει δωρεάν ρεύμα στα κατεχόμενα, αλλά να μην παρέχει δωρεάν ρεύμα στην συγκεκριμένη εγκλωβισμένη περιοχή, που η κατάκτηση της αποτελεί επιδίωξη της Τουρκίας. Είναι προκλητικό το γεγονός ότι παρέχει ένα μεγάλο κονδύλι σε τουρκοκύπριους μαθητές, ενώ αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δίνονται για στήριξη προς τους μαθητές της ακριτικής, εγκλωβισμένης, Τηλλυρίας.

Η εγκατάλειψη της συγκεκριμένης περιοχής, ακόμα και τώρα, κατά την περίοδο της επιδημίας του κορωνοϊού, αποτυπώνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης. Ως Παράταξη καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα άμεσης και μακροχρόνιας στήριξης.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)