Μελέτη παρουσιάστηκε χθες στο Όσλο σχετικά με τα οικονομικά δήθεν οφέλη που θα επιφέρει μια «λύση» στο Κυπριακό.

Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο αφού με την τεχνητή οικονομική κρίση θέλουν να γονατίσουν τον λαό και να κάμψουν και τις τελευταίες αντιστάσεις. Όσο ο λαός θα αντιδρά τόσο περισσότερο θα τον πιέζουν οικονομικά, με σκοπό να περάσουν τα υποχθόνια σχέδια τους ενώ στον ορίζοντα θα ξεπροβάλλει η ιδεατή δήθεν λύση και τα οικονομικά της πλεονεκτήματα.

Ας είμαστε ρεαλιστές και να μην λαϊκίζουμε. Ας μάθει επιτέλους ο λαός από τα παθήματα του και την εμπιστοσύνη που έδειξε στους πολιτικάντηδες όλα αυτά τα χρόνια και που τον οδήγησε η τυφλή του εμπιστοσύνη. Πιστεύει κάποιος ότι εταιρείες Κυπριακές είναι σε θέση να αναμετρηθούν ενάντια στις εταιρείες κολοσσούς της Τουρκίας με τα τεράστια κεφάλαια; Τρέφει κάποιος την αυταπάτη ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες όταν έρθουν και επενδύσουν κεφάλαια θα δώσουν δουλειά στους Έλληνες της Κύπρου και όχι σε Τουρκο«κύπριους» ή ακόμα και κοινοτικούς νόμιμους μετανάστες – εργάτες που θα φέρουν από την Τουρκία;

Οικονομική ανάπτυξη θα υπάρξει, αλλά προς όφελος της Τουρκίας, που σε τιμές ευκαιρίας θα εξαγοράσει όσα – όσα την Κύπρο, ενώ σε κατοπινό στάδιο θα μείνουν χωρίς δουλειά ακόμη περισσότεροι συμπατριώτες μας, αφού η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις θα κλείνουν, μη μπορώντας να αντισταθούν στον τεράστιο ανταγωνισμό εκ Τουρκίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να παραμείνει πιστός στις ιερές παρακαταθήκες του, που άφησαν οι πρόγονοι μας και να κλείσει τα αυτιά του στις σύγχρονες σειρήνες και στα γοητευτικά τους λόγια – τραγούδια που θέλουν να παγιδεύσουν τους ευκολόπιστους συμπατριώτες μας, για να τους κατασπαράξουν στον βωμό των συμφερόντων και του χρήματος. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον προορισμό μας, τις ιστορικές μας καταβολές και τα δίκαια μας.

Δεν θα ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας για λίγα χρυσά βαλάντια. Η Ελληνικότητα του νησιού μας είναι πολύ ακριβά αγορασμένη με το αίμα των ηρώων μας. Άλλωστε κανένας λαός, ουδέποτε, δεν χάθηκε από την οικονομία …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)