Την Παρασκευή στα Πολιτικά Γραφεία της Κεντρικής Οργάνωσης Λεμεσού, οι συναγωνιστές ενημερώθηκαν πλήρως για τις κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Όσκη και τον επαρχιακό Λεμεσού, Χαράλαμπο Μεσαρίτη.

Συνεχίζοντας οι συναγωνιστές έκαναν λόγο στην καλοστημένη διακήρυξη Αναστασιάδη, όπου με πρωταρχικό στόχο να ξεγελάσει τον κόσμο, κατάφερε να πείσει πολλούς ελαφρόμυαλους συμπατριώτες μας για το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος. Δυστυχώς όμως, όπως τόνισαν οι συναγωνιστές, τα ΜΜΕ δεν προβάλουν καμία αντιομοσπονδιακή λύση, καθώς όλα τα κόμματα που δήθεν διαφωνούν με το ανακοινωθέν, όπως το ΔηΚο και η Συμμαχία Πολιτών, επιθυμούν μια διαφορετική (ξεπου)λύση ομοσπονδίας. Αποτελεί λοιπόν καθήκον για όλους τους Έλληνες Εθνικιστές να αφυπνίσουμε τους συμπατριώτες μας καθώς οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από την Απελευθέρωση των εδαφών μας αποτελεί προδοσία.

Ο επαρχιακός Λεμεσού, είπε ότι εάν οδηγηθεί το Κυπριακό σε δημοψήφισμα, όπως το 2004, οι πιθανότητες πλέον θα γέρνουν προς το «ναι», καθώς η κυπριακή οικονομία έχει καταρρεύσει και οι ξένοι θα βασιστούν στην Αχίλλειο πτέρνα της Κύπρου για να πείσουν την πλειοψηφία υπέρ του σχεδίου. Ενώ ο συναγωνιστής Ιωάννης Όσκης, αναλύοντας την επιστροφή της Αμμοχώστου και τις φήμες πως «θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας», ξεκαθάρισε πως ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα επωφεληθεί από την διαδικασία, καθώς οι εργολαβίες θα καταλήξουν σε τουρκικούς κολοσσούς, που θα επιλέξουν να δώσουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε Τούρκους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Κώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στον ανθελληνικό ρόλο της αριστεράς στο νησί από την ίδρυση του Ακέλ, τον προδοτικό ρόλο που είχε στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. α’. Φτάνοντας στον 21ο αιώνα, ο μίλησε για την στάση του Ακέλ στο σχέδιο «Ανάν», που ήταν υπέρ του «ναι», όμως για να κρατήσει τα ψηλά του ποσοστά πήγε με την θέληση του Κυπριακού Ελληνισμού. Κλείνοντας ο συναγωνιστής τόνισε πως είναι ευρέως γνωστό πως τα δύο μεγάλα ανθελληνικά κόμματα το Ακέλ και το ΔηΣυ, συμπορεύονται στις απόψεις τους για το Κυπριακό, γι’ αυτό και το Ακέλ συμφωνεί πλήρως με την τροπή που έχει πάρει το Κυπριακό.

Κλείνοντας τον λόγο πήρε και πάλι ο συναγωνιστής Ιωάννης Όσκης, καλώντας όλο τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε αυτές τις κρίσιμες εποχές για την Κύπρο ούτως ώστε να σταλεί ένα ηχηρό αντιομοσπονδιακό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Oskis1 3ae82

Kwstas Vriwnis2 b5edf