ΘΕΜΑ 1ο: Απαράδεκτη κατάσταση με τον χωμάτινο χώρο στάθμευσης:

Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εφιστά τη προσοχή των αρμοδίων, για άλλη μια φορά, στους ακατάλληλους χώρους στάθμευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στους Φοιτητές.

Ο χωμάτινος χώρος στάθμευσης στην Ανατολική πλευρά του Πανεπιστημίου μας, ο οποίος καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων φοιτητών, το απόγευμα της Τρίτης (10/09/2019) φάνηκε για άλλη μια φορά πλήρως ακατάλληλος, καθώς μετά από μια σύντομη βροχόπτωση, τα αυτοκίνητα κάποιων συμφοιτητών μας εγκλωβίστηκαν στη λάσπη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ρυμουλκηθούν.

Το εν λόγω περιστατικό κρίνεται ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για το Κρατικό Πανεπιστήμιο της πατρίδας μας, γι’ αυτό, ως Μέτωπο Νεολαίας ΕΛΑΜ τονίζουμε για άλλη μια φορά την πάγια μας θέση, που είναι η διαμόρφωση κατάλληλου ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΥ χώρου στάθμευσης που να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

ΘΕΜΑ 2ο: Παραχώρηση Αδιάθετων θέσεων στα Κρατικά Πανεπιστήμια με βάση «Διεθνείς Εξετάσεις»:

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (11/09/2019) συνεδρία στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για την παραχώρηση Αδιάθετων θέσεων στα Κρατικά Πανεπιστήμια με βάση «Διεθνείς Εξετάσεις».

Ως Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ, θεωρούμε ανήκουστο τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Πατρίδας μας να υποβαθμίζουν τον θεσμό των «Παγκύπριων Εξετάσεων», αναγνωρίζοντας τις εξετάσεις «GCE», που στην ουσία είναι εξετάσεις εξειδικευμένες για το Βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Επιπρόσθετα, με την παραχώρηση αδιάθετων θέσεων με βάση τα «GCE» δημιουργείται μια τεράστια κοινωνική αδικία, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών βρίσκονται σε δυσμενή θέση, καθώς δεν μπορούν να επωμιστούν το τεράστιο κόστος συμμετοχής και προετοιμασίας για τις εν λόγω εξετάσεις, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να μην είναι επί ίσοις όροις.

Το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ κατέθεσε και γραπτώς αναλυτικά τις θέσεις του για το πιο πάνω ζήτημα στην επιτροπή παιδείας της Βουλής, προτείνοντας παράλληλα τρόπους για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της μεθόδου εισαγωγής στα Κρατικά Πανεπιστήμια της πατρίδας μας.