Η σημαία του ψευδοκράτους κυματίζει από εχθές το βράδυ στην Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ. Το ξενοδοχείο Plaza, είχε την φαεινή ιδέα να αναρτήσει την σημαία του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων στην είσοδο του και σε περίοπτη θέση, για να καλωσορίσει τον Ντερβίς Έρογλου, που διαμένει εκεί, εν όψει των συνομιλιών που πραγματοποιούνται.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και έχει ήδη προκαλέσει ενόχληση στους ομογενείς που βρίσκονται στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι τράβηξαν τις φωτογραφίες.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε για πολλοστή φορά να επαναλάβουμε την ίδια ερώτηση. Μήπως κάποιοι έχουν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και το αφήνουν να αλωνίζει διεθνώς; Τα παραδείγματα πολλά και επαναλαμβανόμενα…

Θα υπάρξει αντίδραση εκ μέρους του Κυπριακού Προξενείου στις ΗΠΑ;

Ο Νίκος Ανανστασιάδης που βρίσκεται και ο ίδιος στις ΗΠΑ, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ή μήπως ο θυμός του στέρευσε και δεν του έχουν μείνει πλέον λόγια μετά και το περιβόητο Κοινό Ανακοινωθέν, που έδωσε κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος και άνοιξε τις ορέξεις της Τουρκίας;

Τα τραγικά ολισθήματα και τα αδικαιολόγητα λάθη των αδέξιων πολιτικών μας, έχουν μετατρέψει το θύμα σε θύτη και το αντίθετο.

Το πιο πάνω περιστατικό αποτελεί ακόμα ένα κερασάκι στην τούρτα, των εσφαλμένων μας επιλογών. Έφτασε ο καιρός που, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πατήσουν πόδι διεθνώς. Αν δεν μπορούν οι πόρτες είναι ανοιχτές να πάνε σπίτια τους.

Αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την τύχη της πατρίδας μας.

Φτάνει κύριοι να το παίζεται ως τα καλά παιδιά. Όσο προσκυνούμε, τόσο θα μας καβαλάνε …