Όπως πρέπει να διαφυλαχθεί η ελευθερία του τύπου, κατ’ αντίστοιχο τρόπο πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και το δικαίωμα που έχει ο κάθε πολίτης και επιστήμονας να εκφράζει τις δικές του απόψεις ελεύθερα.

Επειδή έχουμε μελετήσει προσεκτικά την ομιλία του κ. Σωτηριάδη θεωρούμε ότι μέσω της δημόσιας του ομιλίας δεν προτρέπει σε βία, ούτε παρακινεί τον οποιοδήποτε σε πράξεις βίας. Άλλωστε δια του λόγου το αληθές, στην διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό υπήρχαν κάποιες χιλιάδες λαού, ενώ στα αποτρόπαια επεισόδια στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» μερικές δεκάδες.

Και επειδή ακριβώς θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι διαχωρίζουμε για ακόμα μια φορά την ελευθερία του οποιουδήποτε να εκφράζει την άποψη του, από την οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

Ο καθηγητής μετά την ομιλία του στο Προεδρικό έφυγε και μετέβη στο σπίτι του. Η προσπάθεια φίμωσης του, η σύλληψη και η οκταήμερη κράτηση του, το μόνο που αποδεικνύουν είναι πανικός εκ μέρους λειτουργών της κρατικής εξουσίας.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζουμε ότι η στέρηση των βασικών ανθρώπινων ελευθεριών και ο διαχωρισμός του λαού, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, γι’ αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Την ίδια στιγμή καλούμε για πολλοστή φορά, να επανεξεταστούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)