Ενώ οι ριψάσπιδες πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν ψάχνουν τρόπο για να επιτρέψουν άμεσα στις συνομιλίες, υποκίπτοντας για ακόμα μια φορά στις εντολές της Τουρκίας και των διεθνών δυνάμεων ιδιαίτερα έντονες τουρκικές προκλήσεις με απανωτές παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν χθες, νωρίς το απόγευμα.

Σε μία περίπτωση δύο τουρκικά μαχητικά οπλισμένα πέταξαν νότια του Καστελόριζου με κατεύθυνση το fir Λευκωσίας. Μαζί τους ενσωματώθηκαν άλλα τέσσερα οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας σε ένα σχηματισμό με κατεύθυνση το fir Λευκωσίας.

Περίπου 40 μίλια νότια του Καστελόριζου σημειώθηκαν δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά.

Τι περιμένουν κάποιοι για να καταγγείλουν την Τουρκία και να πάρουν σοβαρά μέτρα εναντίων της; Τι περιμένουν για να προχωρήσουν τις απαραίτητες συμμαχίες που θα προασπίσουν τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού; Μήπως να μπουν οι Τούρκοι σπίτι μας;