Ο τέως Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τις επαφές που είχε στο Ισραήλ με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και του παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις, σε σχέση με το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Το ίδιο έπραξε και με τον ηγέτη της Γερμανίας προσπαθώντας να ανακόψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και οι οποίοι έχουν σαν στόχο τη λύση δύο κρατών και να καταστήσουν έτσι αδύνατη τη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα τα  επόμενα βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι νέες γεωτρήσεις και θα ανεβάσει το θερμόμετρο εάν δοκιμάσει μια παράνομη γεώτρηση στο οικόπεδο τέσσερα ή έξι της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Οι προτάσεις του τέως Προέδρου Αναστασιάδη που διαβίβασε στους Ευρωπαίους ηγέτες, αφορούν τρόπους για να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη του διαλόγου. Σε πρώτο στάδιο ο Αναστασιάδης ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλίας από τους Ευρωπαίους εταίρους που έχουν ρόλο στο Κυπριακό και μπορούν να ασκήσουν επιρροή εντός της Τουρκίας στα πλαίσια του ΟΗΕ, και σε δεύτερο στάδιο την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την υποβοήθηση της προσπάθειας  λύσης.

Αυτήν την περίοδο η Λευκωσία επιδιώκει να ξεκινήσει ξανά την διαδικασία των «παγωμένων συνομιλιών»  στο Κυπριακό και να επανέλθει στις Τριμερείς συνόδους με τα κράτη της περιοχής. Έτσι ο νέος Πρόεδρος επισκέφθηκε την Αίγυπτο και θα επισκεφθεί και το Ισραήλ στις 10 και 11 Μαϊου…

Επίσης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει ήδη  επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα, είχε επαφές στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε συμμετοχή στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με στόχο μεταξύ άλλων την προώθηση της πρότασης του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό. Τέλος είχε πρόσφατα συνομιλίες στην Λευκωσία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των ΗΕ,  Ρόζμαρι Ντι Κάρλο. Σε όλες τις επαφές του, προτείνει  επανεκκίνηση των συνομιλιών ζητώντας να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν, δηλαδή στο Κράντ Μοντανά με προτεινόμενη τη λύση Δ.Δ.Ο.

Την ίδια στιγμή ο λαός είναι κουρασμένος από τον προεκλογικό πυρετό και τις προεδρικές εκλογές, τις δυσκολίες και τις στερήσεις που πέρασε με τον κορονοϊό,  απογοητευμένος από την ακρίβεια και την ανασφάλεια αλλά και συγχυσμένος από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

Οι εξελίξεις τρέχουν σε διάφορα επίπεδα και κάθε μέρα γίνονται νέα τετελεσμένα. Η Τουρκία και το ψευδοκράτος κάνουν βήματα με στόχο την αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος και τη δημιουργία συνθηκών μη λύσης. Το πρόσφατο παράδειγμα είναι η αποδοχή της αίτησης του ψευδοκράτους από την Ένωση Τουρκικών Κρατών για να καταστεί μέλος παρατηρητής. Ταυτόχρονα σε διπλωματικό επίπεδο ασκούν πιέσεις  έτσι ώστε να αλλάξει η στάση σημαντικών κρατών με λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να αποδεχτούν τη λύση δύο κρατών.

Οι Αμερικανοί, οι Εγγλέζοι και άλλες «συμμαχικές χώρες» θα εμπλακούν και θα  εξηγήσουν στον νέο Πρόεδρο ότι θα μεσολαβήσουν με τους Τούρκους να μην προχωρήσουν τάχατες σε λύση δύο κρατών αλλά να υποχωρήσουν και να συμφωνήσουμε και εμείς με τη μέση λύση δηλαδή τη ΔΔΟ. Ακολούθως θα ξεκινήσει και πάλι η Διαφώτιση του Κυπριακού Λαού για να αποδεχτεί τη λύση αυτή. Ήδη η UNOPS έχει έτοιμα δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ για να τα διαθέσει για την Διαφώτιση…

Φυσικά ο λαός δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της λύσης σε περίπτωση εφαρμογής της ΔΔΟ. Για αυτό το ΕΛΑΜ θα ξεκινήσει να εξηγεί στον λαό από τώρα τι σημαίνει αυτή η λύση.

Τα στοιχεία που αποτελούν την ΔΔΟ εν συντομία είναι τα ακόλουθα:

α. Αδύνατη κεντρική κυβέρνηση χωρίς στρατό και χωρίς την δυνατότητα επιβολής στις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

β. Οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα μπορούν να συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες σε κάποια θέματα όπως εμπορικά και πολιτισμικά.

γ. Θα υπάρχουν εσωτερικά σύνορα και εσωτερικές υπηκοότητες. Προβλέπεται η δυνατότητα περιορισμών στο δικαίωμα εγκατάστασης σε κάθε κρατίδιο, αλλά και η κυβέρνηση του κρατιδίου θα ελέγχει σχεδόν απόλυτα την επικράτεια του κρατιδίου. Επίσης η εσωτερική υπηκοότητα αναφέρεται στις Συγκλίσεις και στο ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου αναφέρεται η απόκτηση ιδιότητας του πολίτη κάθε κρατιδίου.

δ. Μη επιστροφή προσφύγων και μη ανάκτηση περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, καθώς προτεραιότητα δίνεται στον χρήστη.

Ο Νεοκλής Σαρρής, ο Έλληνας ακαδημαϊκός, νομικός και πολιτικός άντρας που πέθανε το 2011, έγραψε για τη ΔΔΟ: «Η επιχειρούμενη λύση είναι χειρότερη της διχοτόμησης γιατί ο μοιραίος εκτουρκισμός θα συμβεί επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου. Συνεπώς η ΔΔΟ μάλλον δεν αποτελεί επανένωση της Κύπρου αυτής καθαυτής αλλά θα σημαίνει την ΄Ένωση ολοκλήρου της Κύπρου με την Τουρκία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τη ΔΔΟ η Κύπρος θα μετατραπεί σε ελεεινό και οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας, με συνέπεια, σε βάθος χρόνου της επόμενης τριαντακονταετείας, να εκτουρκιστεί και εξισλαμιστεί σε μέγιστο βαθμό, ενώ αριθμητικά, θα υπάρχει αντιστροφή της σημερινής σχέσης των Ε/Κ προς τους γνήσιους Τ/Κ»

Ο λαός εάν ξεγελαστεί αυτή τη φορά και ψηφίσει υπέρ της ΔΔΟ  θα αφομοιωθεί από την Τουρκία σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνο η εναλλάξ προεδρία, η παρουσία Τούρκων στην Βουλή, την Αστυνομία, στα Νοσοκομεία κλπ. ούτε το ότι θα δημιουργηθούν δύο κρατίδια που θα διοικούνται το κάθε ένα από μόνο του, και θα υπάρχει και μια Κεντρική Κυβέρνηση για θέματα του εξωτερικού, ούτε ότι θα έχει το κάθε κρατίδιο τη δική του Βουλή, αλλά θα υπάρχει και η Κεντρική Βουλή που τις περισσότερες φορές δεν θα συμφωνούν οι Βουλευτές, Τούρκοι και ¨Έλληνες Κύπριοι μεταξύ τους για πολλά θέματα και έτσι τίποτα δεν θα προχωρά, αλλά αυτό που φοβάμαι είναι κάτι άλλο.

Η πλήρης αφομοίωση του Κυπριακού Ελληνισμού των 800,000 κατοίκων από την Τουρκία των 85,000,000. Σε μικρό χρονικό διάστημα οι Τούρκοι θα φέρουν κατασκευαστικές εταιρείες στην ελεύθερη Κύπρο να κτίζουν με φθηνά εργατικά χέρια, να αγοράζουν σπίτια και διαμερίσματα οι Τούρκοι, να κάνουν γειτονιές Τούρκων στις ελεύθερες περιοχές, να κτίζουν τζαμιά παντού, θα ανοίξουν ανατολίτικα παζάρια παντού που θα πωλούν τα πάντα, και… θα μυρίζει παντού παστουρμά και τσίλι και θα ακούει ο Κύπριος πολίτης πέντε φορές την ημέρα τον Χότζα, όπου και να είναι το σπίτι του.

Ο γράφων τα γνωρίζει αυτά  γιατί έζησε και εργάστηκε στην Βοσνία -Ερζεγοβίνη δίπλα στην σημερινό Σέρβο Πρόεδρο Milorant Dodic της Respublika Serb ska, και όλα αυτά που σας περιγράφω πιο πάνω συνέβησαν στην Βοσνία. Είναι για τους λόγους αυτούς που ο Πρόεδρος Dodic ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη πλήρη απόσχιση από την Ομοσπονδία και απέσυρε τον στρατό, την αστυνομία και τα Νομική Υπηρεσία από την Βοσνία και δημιούργησε ξεχωριστό Κράτος, την Respublika Serbska.

Το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό οργανωμένο Πατριωτικό Κόμμα το οποίο εργάζεται σκληρά με τους Βουλευτές του και τα αφοσιωμένα Στελέχη του για να βοηθήσει αυτόν τον Λαό. Η ηγεσία του ΕΛΑΜ, τα Στελέχη και τα Μέλη του είναι έτοιμα να δώσουν τον αγώνα και να υποστούν θυσίες για να μην περάσουν τα ξενόφερτα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατάληψης της υπόλοιπης Κύπρου από τους Τούρκους χωρίς πόλεμο. Οι εθνοπροδότες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σχέδια τους για ΔΔΟ, ξέροντας ότι είναι η ταφόπετρα της Ελεύθερης Κύπρου θα βρουν μπροστά τους το ΕΛΑΜ και θα λογοδοτήσουν.

Όπως είπε και ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, « Αν λαχταράς την Λευτεριά, σε ξένους μην ελπίζεις. Μόνος σου πάρτην αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις»

Το ΕΛΑΜ θα εξηγήσει σύντομα στον λαό τι ακριβώς διακυβεύεται για τον λαό μας η προδοτική λύση ΔΔΟ και γιατί αυτός ο λαός πρέπει να την απορρίψει όταν θα του την σερβίρουν ξανά στο πιάτο καλώς στολισμένο με γαρνιτούρες για να τον ξεγελάσουν να συμφωνήσει, και ταυτόχρονα  να εξηγήσει ξεκάθαρα στον Κυπριακό λαό την προτεινόμενη λύση του, που δεν είναι άλλη από το Ενιαίο κράτος, το οποίο διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά με τα σημερινά δεδομένα.

Αινείας