Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των αστυνομικών αρχών δίωξης και καταπολέμησης ναρκωτικών στην Ευρώπη (κυρίως Europol και σώματα δίωξης ναρκωτικών Γαλλίας και Γερμανίας), το εμπόριο κοκαΐνης και ηρωίνης έχει πενταπλασιασθεί το τελευταίο διάστημα λόγω των στρατιωτικών συγκρούσεων στην Λιβύη και γενικά στην Βόρειο Αφρική. Πλέον είναι πολύ εύκολο για τους εμπόρους ναρκωτικών να μεταφέρουν τα ναρκωτικά από την Αφρική μέσω της Μεσογείου στην νότια Ευρώπη. Προς τούτο χρησιμοποιούνται εκατοντάδες δήθεν πρόσφυγες ως «βαποράκια», ήτοι ως ζωντανά μεταφορικά μέσα.

Η νότιος Ιταλία έχει κατακλυσθεί από κοκαΐνη και ηρωίνη, ναρκωτικά τα οποία μεταφέρονται χωρίς πρόβλημα και στην υπόλοιπη ΕΕ λόγω των ανοικτών συνόρων. Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν πρόσφατα στην διάρκεια διεθνούς ημερίδας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία, κάτι το οποίο δεν παραξενεύει αφού οι αρμόδιες αρχές δεν γνωρίζουν καν πόσοι λαθροκάτοικοι λιάζονται αυτή την χρονική περίοδο στην χώρα μας, πόσο δε μάλλον πόσοι από αυτούς είναι διακινητές ναρκωτικών.

Ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις της Αφρικής όπως η Μπόκο Χαράμ και η Αλ Κάϊντα του Μαγρέμπ διακινούν τα ναρκωτικά με τους λαθρομετανάστες προς την Ευρώπη και με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτούν τις εγκληματικές τους επιχειρήσεις. Το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους επίσης κάνει χρυσές δουλειές με το εμπόριο ηρωίνης από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Και σε αυτή την περίπτωση ως «βαποράκια» δρουν οι λεγόμενοι «παράτυποι μετανάστες» (σύμφωνα με την ορολογία της κυρά-Τασίας του ΣΥΡΙΖΑ).  

Να υπενθυμίσουμε στους έχοντες κοντή μνήμη ότι την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ ανθούσε επίσης το εμπόριο ηρωίνης από αυτή την εμπόλεμη περιοχή με προορισμό την Ευρώπη και ΗΠΑ. Μετά το πέρας του πολέμου δικαστικές αρχές των ΗΠΑ κατόπιν έρευνας και διαρροής μυστικών εγγράφων διαπίστωσαν ότι σε αυτό το εμπόριο κινούσε τα νήματα και πρωτοστατούσε η περιβόητη CIA, η οποία με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτούσε εξεγέρσεις, εμφυλίους πολέμους και «παρδαλές επαναστάσεις» εκείνης της εποχής σε πολλές περιοχές του κόσμου και ιδιαίτερα της Λατινικής Αμερικής.

Οι παραλληλισμοί με την σημερινή εποχή επιβάλλονται και είναι εκ των ουκ άνευ, η μόνη διαφορά είναι ότι τότε η CIA χρησιμοποιούσε δικά της μεταγωγικά αεροσκάφη για την διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ τώρα χρησιμοποιεί τους μισθοφόρους ισλαμοσυμμορίτες της ως ζωντανά μεταφορικά μέσα. Οι ισλαμοσυμμορίτες τρομοκράτες εξελίσσονται και σε ναρκοτρομοκράτες. Σκοπός τους να διαλύσουν τις κοινωνικές-οικογενειακές και πολιτισμικές δομές των γηγενών πληθυσμών της Ευρώπης.

Στην Κύπρο βλέπουμε να αυξάνονται συνεχώς οι αριθμοί των χρηστών, με πρώτο θύμα τους την Νεολαία. Παρά ταύτα όμως δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προς αποφυγή τέτοιων θλιβερών περιστατικών, ενώ είναι ευρέως διαδεδομένο ότι υπάρχει τεράστια διακίνηση ναρκωτικών δια μέσω των οδοφραγμάτων, από τα οποία περνούν ότι θέλουν χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.

Ο λαός είναι έρμαιο στις ορέξεις των εμπόρων και απροστάτευτος. Μόνο μια Εθνική κυβέρνηση μπορεί να περιορίσει τέτοια επαίσχυντα φαινόμενα …