Αυτή είναι η πλήρης επιβεβαίωση του Εθνικού Λαϊκού Μέτωπου για τα όσα γράφει, όχι τώρα, αλλά ανέκαθεν. Όσοι, παρακολουθούν τις δηλώσεις μας και τις στάσεις μας όλα αυτά τα χρόνια θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχουμε πέσει έξω ούτε στις προβλέψεις μας, αλλά ούτε και στα όσα αναμέναμε να γίνουν στο κυπριακό και κυρίως με την στάση της Τουρκίας.

Για πρώτη φορά διαβάζουμε στον κυπριακό Τύπο άρθρα που στην ουσία επιβεβαίωνουν αυτά που το ΕΛΑΜ λέγει εδώ και χρόνια. Για πρώτη φορά μπορούμε και ταυτίζουμε άρθρα δημοσιογράφων, πολιτικών αναλυτών και άλλων έγκριτων αρθρογράφων, που μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν με αυτά που εμείς ως εθνικιστικό κίνημα φωνάζουμε εδώ και καιρό.

Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα λόγια τα παχιά, ας αφήσουν στην άκρη τα παραμυθάκια και ας ασχολήθουν με την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι χρειαζόματε επειγόντως αλλαγή στάσης στο κυπριακό διότι αυτή η στρατηγική εκτός από ότι είναι επικίνδυνη για τον ελληνισμό της Κύπρου είναι και αποτυχημένη.

Να δούμε τι είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου και συνεχίζουμε πιο κάτω την ανάλυση μας γιατί έχουμε επιβεβαιωθεί σε όλα μας: “Aν ο Αναστασιάδης δεν θέλει να συνεχίσει, ας το πει κι εμείς θα τερματίσουμε αυτή τη δουλειά. Εμείς, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, θα καθίσουμε με την “ΤΔΒΚ” και θα λάβουμε απόφαση. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως ο Ε/κ ηγέτης στήριξε το σχέδιο Ανάν και ακόμη συνεχίζει να κρύβεται πίσω από αυτό.
«Ας μην κρύβεται πίσω από αυτό. Ας είναι ηγέτης. Ας δείξει τώρα ότι θέλει λύση, ας είναι τολμηρός. Αν με πολιτική ανησυχία αρχίσεις να δείχνεις αδυναμία λόγω εκλογών, τότε ακόμη και ένα μικρό κόμμα, όπως το ΕΛΑΜ, σε παίρνει από το πόδι και σε σέρνει στις πλατείες», είπε. Μεταξύ άλλων προειδοποίησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην τρέχει πίσω από τα «δημοφιλή κόμματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει το παραλήρημα για να πειστεί ο Μουσταφά Ακκιντζί να επιστρέψει στις συνομιλίες. Αυτό και εάν είναι από τα άγραφα. Φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί αυτό που έχει αντιληφεί όλη η ανθρωπότητα εκτός ασφαλώς από τα δυο μεγάλα κόμματα του τόπου μας. Ότι ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος ηγέτης που  μπαίνει στο τρυπάκι των συνομιλίων είναι εγκάθετος της Τουρκίας και πράττει ότι του πει η Τουρκία, συμπεριφέρεται όπως τον προστάζει η Τουρκία, κινείται όπως τον κατευθύνει με τα νήματά της η Τουρκία. Τι δεν έχει καταλάβει ο κύριος Αναστασιάδης; Ας ρωτήσει και να του απαντήσουμε εμείς. Ο Μουσταφά Ακκιντζί απλά έπαιξε έναν ρόλο, τελείωσε την παράστασή του και πλέον αναλαμβάνει εκ νέου ο θιασάρχης Ταγίπ Ερντογάν. Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν αυτή την αλήθεια τόσο το ΑΚΕΛ όσο και ο ΔΗΣΥ; Είναι ξεκάθαρο και φανερό ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα και λύσεις τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι άκρως επικίνδυνες διότι θα αφήσουμε την Τουρκία να αλωνίζει στο νησί μας μέχρι να το κατακτήσει ολόκληρο.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο