Θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποτάξουν την ΔΔΟ.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλα τα πολιτικά κόμματα, που κατά καιρούς δεν αποδέχονται να μιλούν μαζί μας για διάφορους λόγους που εφευρίσκουν σαν δικαιολογίες, να ενστερνίζονται και να ασπάζονται σιγά – σιγά τις θέσεις μας.

Διερωτόμαστε όμως, πως ένα κόμμα που επικύρωνε τις συμφωνίες για λύση του Κυπριακού στην βάση Ομοσπονδίας, σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου σε διάφορες χρονικούς περιόδους, σήμερα έρχεται να δηλώσει ότι τόσα χρόνια όσα υπερψήφιζε ήταν λανθασμένα.

Είναι πραγματικά γελοίο να βλέπουμε ανακοινώσεις της ΕΔΕΚ στις οποίες αποκαλούν την ΔΔΟ, ως νατοϊκό κατασκεύασμα που στόχο έχει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ τόσα χρόνια όχι μόνο την υπερψήφιζαν, αλλά και συναινούσαν σε μία τέτοια λύση, μη βλέποντας από που προέρχεται και που μας οδηγεί.

Πόση υπόσταση και σοβαρότητα μπορεί να έχει ένα κόμμα που πίσω από κλειστές πόρτες, σε συνεδρίες στην Βουλή κτλ ψηφίζει υπέρ της Ομοσπονδίας, στον λαό να διακηρύσσει ότι είναι “αντιομοσπονδιακό”.

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός κάποιων πραγματικά βρίσκεται στο απόγειο του, που νόμισαν ότι οι θέσεις και οι ιδέες είναι σαν τα πουκάμισα και τα αλλάζεις όσο συχνά θες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), σαν η μοναδική καθαρή αντιομοσπονδιακή φωνή από την μέρα ιδρύσεως του, καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα ομόφωνα σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου να αποτάξουν την θνησιγενή ομοσπονδία, η οποία οδηγεί τον Κυπριακό Ελληνισμό με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Να χαράξουν νέα κοινή Εθνική πολιτική, βασισμένη στις πραγματικές πτυχές του Κυπριακού Προβλήματος, που δεν είναι άλλες από εισβολή και κατοχή, με στόχο την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Καλούμε τον λαό να ενταχθεί στις γραμμές μας, για ένα αρραγές αντιομοσπονδιακό μέτωπο, που θα σταθεί εμπόδιο στον οποιονδήποτε προσπαθήσει να ξεπουλήσει την πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)