Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ η πτώση πυραύλου στον Πενταδάκτυλο θα πρέπει να προβληματίσει, καθώς αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής, αφού για ακόμη μια φορά είδαμε το ψευδοκράτος να παρουσιάζεται διεθνώς σαν κανονικό κράτος. Ταυτόχρονα, το ίδιο το ψευδοκράτος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αδυναμία μας, θέτοντας το ζήτημα ενώπιον του ΟΗΕ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδώ και αρκετό καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι πολιτικές του συμβιβασμού και των υποχωρήσεων που ακολουθούν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα, οδηγούν σε σταδιακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Επιβεβαιωθήκαμε σε πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν, επιβεβαιωθήκαμε και στις διαπραγματεύσεις στα ελβετικά θέρετρα, όπου ο ηγέτης της κατοχής παρουσιάστηκε ως ισότιμος συνομιλητής με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιωνόμαστε και σήμερα.

Δεν είναι ο γιαλός στραβός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε, γι’ αυτό επιβάλλεται να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, ως πρόβλημα παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης από την Τουρκίας. Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αντιμετωπίσει την πτώση του πυραύλου ως έχει, δηλαδή ως ένα περιστατικό που συνέβη στο έδαφός της, το οποίο είναι σήμερα κατεχόμενο.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)