Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να καταγγείλει τις συνομιλίες που συνεχίζονται στο Κυπριακό στην βάση λύση τύπου ομοσπονδίας.

Είναι πασιφανές ότι το ψευδοκράτος επιχειρεί να αναβαθμίσει την θέση σου, μέσω των συνομιλιών και των απαράδεκτων δικών μας υποχωρήσεων, μετατρέποντας τον εαυτό του σε ισότιμη κοινότητα, ένα αναγνωρισμένο συνιστών κρατίδιο της ομοσπονδίας. Άλλωστε αυτό προνοούν τα σχέδια που διαβουλεύονται, ενώ ταυτόχρονα θα καταλύσουν και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού την θέση της θα πάρει το έκτρωμα που μας σερβίρουν σαν λύση.

Όλοι οι ευαίσθητοι, δήθεν υπερασπιστές του κράτους και των δημοκρατικών θεσμών, θα επιτρέψουν να καταλυθεί η νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και να χάσουμε όλα όσα έχουμε κερδίσει εως σήμερα; Αναλαμβάνουν την ευθύνη να οδηγήσουν την Κύπρο και τον λαό της, με κλειστά μάτια σε μια Οδύσσεια χωρίς την επιλογή της επιστροφής;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως το μοναδικό αντιομοσπονδιακό κίνημα, τονίζει ότι πρέπει να απεμπλακούμε άμεσα από τα λάθη του παρελθόντος και τις αδέξιες πολιτικές που ακολουθούνται όλα αυτά το χρόνια στο Κυπριακό, αφού η βάση λύσης τύπου ομοσπονδίας που υπογράφηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου είναι ολέθρια και καταστροφική.

Φτάνει πλέον να χτίζουμε επί ερειπίων, φτάνει πλέον στα λάθη επί λαθών.

Είναι καιρός που το Κυπριακό πρέπει να τεθεί στην ορθή του βάση, αφού στην Κύπρο υπήρξε παράνομη εισβολή και μέχρι σήμερα συνεχίζεται η παράνομη κατοχή των εδαφών μας και όχι πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων. Μοναδικός στόχος και όραμα δεν πρέπει να είναι άλλος από την απελευθέρωση και την επιστροφή των κατεχομένων εδαφών μας.

Η ομοσπονδία ξεκάθαρα δεν αποτελεί λύση και όσο αν στην θεωρία την πλασάρουν ως εφικτή, ουδέποτε θα μπορέσει πρακτικά να εφαρμοστεί, όπως και σε όλες τις χώρες που υπήρξαν Εθνοτικοί, Κοινοτικοί, θρησκευτικοί και άλλοι διαχωρισμοί.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)