Δυστυχώς, πρέπει να επανέλθουμε σχετικά με τις γελοίες κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του Κινήματός μας το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει πάγια τακτική να ρίχνει λάσπη με ασύστολα ψεύδη, αλλά όταν πρέπει να απαντήσει, ουδέποτε το πράττει, γιατί δεν έχει επιχειρήματα.

Αφού το ΑΚΕΛ, εμπαίζοντας τον λαό ψάχνει ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, οφείλουμε να θυμίσουμε μερικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ, που ανήκαν στα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια της ΣΚΤ. Ο Δικηγόρος Λάμπρος Πιερής, ο Λώρης Λυσιώτης, ο Ανδρέας Μουσκάλης και ο Κίκης Καζαμίας, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και Υπουργός Οικονομικών στην καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια.

Με λίγα λόγια, στο ΑΚΕΛ γνώριζαν από πρώτο χέρι τι συνέβαινε στη ΣΚΤ και αντί να ενημερώσουν και να προλάβουν την κατάρρευση, αποσιώπησαν και απέκρυψαν τα γεγονότα, καθιστώντας τους εαυτούς τους συνένοχους.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να θυμίσουμε στις αυθεντίες της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, ότι το ΑΚΕΛ με την πολιτική του ανευθυνότητα, ήθελε να οδηγήσει τον λαό σε δεύτερο, πιο οδυνηρό, κούρεμα καταθέσεων. Άλλωστε ήταν ξεκάθαρο, όπως έχουν επιβεβαιώσει διάφοροι αξιωματούχοι αλλά και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ότι αν κατέρρεε ο Συνεργατισμός, θα είχαμε νέο «κούρεμα». Φυσικά για το ΑΚΕΛ προέχουν τα στενά κομματικά συμφέροντα και όχι αυτά του λαού.

Αν δε, ψάχνει δεκανίκια της Κυβέρνησης, να θυμίσουμε ότι αυτοί που έστρωσαν κόκκινο χαλί στην εκλογή Αναστασιάδη ήταν το ίδιο το ΑΚΕΛ, τόσο με την άθλια διακυβέρνηση Χριστόφια, όσο και με την επιλογή κάποιου «υποψηφίου ήττας», στις δύο επόμενες προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Υ.Γ.: Διερωτόμαστε, αν το ΑΚΕΛ έχει να πει κάτι, για τον δωσίλογο σύντροφο τους Αλέξη Τσίπρα που πούλησε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας. Αυτόν, που σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ, έχει ύποπτες διασυνδέσεις με το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου & Πιερή, την ίδια ώρα που τα ίδια ΜΜΕ παρουσιάζουν και άλλες περίεργες σχέσεις δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα στελέχη και δικηγόρους του ΑΚΕΛ, υποθέσεις σκανδάλων που συνδέουν τις καταθέσεις Μιλτή στην αγωγή κατά του Χριστόφια, επισκέψεις του Νίκου Παππά στις φυλακές για να δει τον Βενιζέλο Ζαννέτο, αλλά και ύποπτες οικονομικές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΚΕΛ.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, το ΑΚΕΛ κρύβεται προκλητικά, αφού ούτε ακούει, ούτε βλέπει, ούτε διαβάζει. Σύντροφοι, αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)