Η ΕΕ είναι υπαρκτή για τους Τούρκους μόνο όταν τους μοιράζει τον παρά. Ειδαλλιώς δεν υφίσταται. Κατόπιν του επιτυχούς οικονομικού παζαριού οι Τούρκοι θέριεψαν. Βασιζόμενοι λοιπόν στην καλή θέληση της συνεργάσιμης ΕΕ των νεοταξιτών αχυρανθρώπων, επιδιώκουν ξεκάθαρα πλέον την πληθυσμιακή υπεροχή της μιαρής φάρας τους.

Κυπριακό: Λύση ή τώρα ή ποτέ

Λαλίστατος όπως πάντα στις τουρκοφυλλάδες ο ψευδοηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε, θέτοντας τα δικά του χρονοδιαγράμματα, πως αν λύσουμε το Κυπριακό αυτή την περίοδο, το λύσαμε, διαφορετικά είναι δύσκολο, όπως είπε χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ προσθέτοντας ότι αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της γενιάς μας.

Σε σχετική συνέντευξή του λοιπόν, ο εντεταλμένος των Τούρκων είπε ότι στην Κύπρο πρέπει να βρεθεί το συντομότερο μια λύση, κι ότι με τον Πρόεδρο Ανανστασιάδη όντας της ίδιας γενιάς, τα βρίσκουν μια χαρά, αφού κι εκείνος κατάλαβε ότι υπάρχει ανάγκη για λύση. Και συμφώνησαν πως μπορεί να γκρεμιστούν τα τείχη αλλά το σημαντικό είναι να γκρεμιστούν πρώτα τα τείχη στα μυαλά, αφού προέχει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια.

Και συμπλήρωσε ότι σε μια δίκαιη λύση πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει εκ περιτροπής προεδρία, αν θέλουμε να μιλάμε για ισότητα, όπως είπε. Ανέφερε επίσης ότι το θέμα των εγγυήσεων θα είναι το τελευταίο που θα συζητηθεί και ότι σε αυτό το θέμα τον κύριο λόγο θα έχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις. Το περιουσιακό που είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια θα λυθεί κι αυτό στην πλειονότητά του με αποζημιώσεις, προσθέτοντας ότι στις επαφές που έκαναν τους δόθηκαν υποσχέσεις αλλά το σημαντικό είναι να τηρηθούν οι υποσχέσεις. Τους έταξε γη και ύδωρ ο κοινοτάρχης μας απ΄ ό,τι φαίνεται και αναμένουν τώρα να το πράξει…

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει και σε μας

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο Ακιντζί είπε ότι είναι σημαντική η διανομή του φυσικού πλούτου μέσα σε μια περιοχή ”ειρήνης” κι ότι η Αίγυπτος βρήκε πολύ πλούσιους υδρογονάνθρακες έξι χιλιόμετρα από τα νερά της Κύπρου, σχολιάζοντας ότι είναι μια απόσταση πολύ κοντά στην Κύπρο και τονίζοντας ότι αυτά ασφαλώς είναι πόροι ολόκληρης της Κύπρου. Πρόσθεσε επίσης, με πνευματώδη διάθεση, ότι σύμφωνα με τους ”ειδικούς”, ο πιο έξυπνος τρόπος είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Κύπρος να ενώσουν το φυσικό τους αέριο και να το μεταφέρουν μαζί στην Ευρώπη. Και πως κι ο Ανανστασιάδης έχει την ίδια ακριβώς άποψη πάνω σε αυτό, ότι δηλ. ο πλούτος μας θα συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής.

Οι έποικοι;… Ποιοι έποικοι;

Σε ερώτηση εάν μετά τη λύση θα φύγουν οι έποικοι από την Κύπρο, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν πρέπει να συζητείται κάτι τέτοιο για τους ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο και για χρόνια έζησαν σε αυτά τα εδάφη και δημιούργησαν οικογένεια. Ανέφερε δε, ότι πλέον ούτε ο ίδιος δεν ξέρει ποιος είναι έποικος και ποιος όχι, για να κλείσει δηλώνοντας πως, οι πολίτες της ”ΤΔΒΚ” (ψευδοκράτους) είναι όλοι συμπατριώτες του. Οι Τούρκοι μας προδιαθέτουν για το τι θα επακολουθήσει στα μείζονα θέματα για το περιουσιακό, εδαφικό και ασφάλεια, αφού η αέναη αδιαλλαξία τους φαίνεται να χαλυβδώθηκε ακόμη περισσότερο. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι οι μουσουλμάνοι των κατεχομένων – εγχώριοι και έποικοι – επονομαζόμενοι ως τουρκο”κύπριοι”, είναι ως επί το πλείστον ΣΟΥΝΙΤΕΣ, φανατικοί ισλαμιστές δηλαδή, που τηρούν το ΚΟΡΑΝΙ κατά γράμμα με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το είδαμε και στη Συρία άλλωστε τα τελευταία χρόνια, αφού οι Σουνίτες έκαναν τα πάντα για να αφανίσουν Σιίτες, Αλεβίτες και Χριστιανούς. Το μένος αυτό ξεκίνησε διαχρονικά από τα βάθη της Τουρκίας και μαίνεται ακόμα. Εξού κι ο Ερντογάν είχε ενεργό ρόλο στο μακελειό της Ανατολής. Αυτοί οι βάρβαροι ισλαμοεισβολείς λοιπόν ζουν δίπλα μας που κάποιοι θέλουν να τους αποκαλούμε και ”αδέλφια” μας! Αλλά για το θέμα ασφάλειάς μας από τον σουνιτικό φονταμενταλισμό ούτε λόγος!

To νερό μας θα ξεδιψάσει και τους Ελληνοκυπρίους

Για το νερό που μεταφέρεται ήδη από την Τουρκία, η οποία στηρίζει τη λύση, ο ψευδοηγέτης είπε ότι είναι και για την νότια Κύπρο ”πλούτος” και γενικά πως είναι σημαντικό κέρδος για όλη τη Μέση Ανατολή. Οπότε, αν υπάρξει συνέπεια στο θέμα του νερού, θα το μοιραστούν και με τους Ε/κ, ανέφερε. Δεν παρέλειψε επίσης να πει, ότι μια λύση στο Κυπριακό θα επηρεάσει θετικά και τις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας. Ευχαρίστησε και πάλι τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, για τη μεταφορά νερού στα κατεχόμενα, λέγοντας πως αν δεν ήταν ο Ερντογάν δεν θα ολοκληρωνόταν αυτό το έργο, θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι οι σχέσεις τους είναι άρτιες.

Μερκελικοί συμβουλάτορες ηγούνται της ”προσπάθειας” στο πλευρό των Τ/”κ”

Στο μεταξύ σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, έχει αρχίσει να συζητείται από Ε/κ και Τ/”κ” ”ειδικούς”, η εμπειρία της Γερμανίας για επανένωση της δυτικής και ανατολικής Γερμανίας. Σε συνέδριο που πραγματοποίησε μάλιστα το ίδρυμα Γκαίτε, συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της τ/”κ” πλευράς, Μπαρίς Μπουρτζού, ο οποίος δήλωσε ότι η εμπειρία της Γερμανίας θα βοηθήσει πολύ την διαδικασία στην Κύπρο.

Ο Μπουρτζού ενημέρωσε και τον Μουσταφά Ακιντζί για τα αποτελέσματα του συνεδρίου αναφέροντας ότι τους εξήγησαν εκεί, πως ξεπεράστηκαν οι διαφορές μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας. Πιο χαρακτηριστικά, όταν το τείχος έπεσε, 370 χιλιάδες σοβιετικοί στρατιώτες βρίσκονταν στην Ανατολική Γερμανία και έγιναν διαβουλεύσεις τότε με το ηγέτη της ΕΣΣΔ Γκορμπατσόφ. Οι ”ειδικοί” είπαν στον Μπουρτζού να είναι θαρραλέοι, και να κάνουν γρήγορα τα βήματά τους. 

Δεν είναι διόλου άγνωστες οι άψογες συνεταιρικές σχέσεις Γερμανών και Τούρκων στο διάβα της ιστορίας των γενοκτονιών, αφού ο ηθικός αυτουργός και ειδήμων νους της Μικρασιατικής Καταστροφής και δη της σφαγής του Ελληνισμού της Ιωνίας, ήσαν αυτοί. Έτσι λοιπόν και τώρα, οι ούτω καλούμενοι ως ”ειδικοί” επανεμφανίστηκαν και είπαν να ανανεώσουν τους δεσμούς τους ακόμη μια φορά, προχωρώντας σε άλλα επίπεδα και γράφοντας μια νέα σελίδα στο αναθεματισμένο βιβλίο των ατιμώρητων εγκλημάτων…