Ότι μας κοροϊδεύουν κάποιοι υποψήφιοι και θεωρούν τον λαό ηλίθιο, αυτό είναι δεδομένο. Όχι πως είχαμε κάποια αμφιβολία δηλαδή, αλλά είδατε με ποιο τρόπο εξαγγέλθηκε «επίσημα» η κατά τα άλλα «ανεξάρτητη υποψηφιότητα» του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Πήρε το πράσινο φως από το ΑΚΕΛ, τον ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ και μετά αυτός εξήγγειλε την υποψηφιότητα του. Εδώ γελάμε…

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη και η συνέχεια της, ήταν γεμάτη με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις, αφού ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ελέγχουν διάφορα Μέσα Ενημέρωσης. Τα λεγόμενα και οι απαντήσεις του; Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. «Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό», «δεν ξέρω να απαντήσω στο άλλο», «θα το δω, θα απαντήσουν οι ειδικοί», ένας υποψήφιος γεμάτος όραμα και λύσεις…

Στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, δήλωσε ότι προκρίνει τη διοχέτευση φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία, πριν από τη λύση του Κυπριακού, για τις εσωτερικές της ανάγκες. Μία δήλωση που αποκαλύπτει τις διαταγές που παίρνει από το ΑΚΕΛ με τις φιλοτουρκικές θέσεις.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προτείνει την αξιοποίηση του φυσικού αερίου με τρόπο που να γίνει καταλύτης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, πιστεύει, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαφοροποιηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο και θα δημιουργηθούν συνθήκες οργανικής ειρήνης στην περιοχή, όπως είπε.

«Εξήγησε» μάλιστα,  ότι από τη στιγμή που το φυσικό αέριο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της Τουρκίας, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και χαριεντίστηκε πως κίνδυνος θα μπορούσε να προκύψει μόνον, εάν οι συγκεκριμένες ποσότητες φυσικού αερίου συνεισέφεραν θετικά ή αρνητικά, στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή επηρέαζαν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επικίνδυνος πριν καν αρχίσει ο κ. Μαυρογιάννης, με τις γνωστές θέσεις του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ΑΚΕΛ και των υπολοίπων Νεοκυπρίων για επίλυση του Κυπριακού με το σκύψιμο του κεφαλιού τους και το προσκύνημα στις αξιώσεις και θέσεις της κατοχικής και επεκτατικής Τουρκίας.

Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα… Λαέ ξύπνα! Άκουγε και κρίνε… Μην σε θεωρούν δεδομένο, μην σε παίρνουν για χαζό!

Δημήτρης Σούγλης

Δημοσιογράφος – Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ