Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της Αμμοχώστου, καταδεικνύουν πως οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η ταυτόχρονη προέλαση και εδραίωση των κατοχικών δυνάμεων σε ξηρά (Αμμόχωστος) και θάλασσα (ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας) οδηγούν στην επιβολή νέων τετελεσμένων, αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Τουρκίας.

Η προσέγγιση Ελληνοκυπρίων και η προσπάθεια αγοράς περιουσιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο από διεθνείς εταιρείες έπρεπε να βρει την Κυπριακή Δημοκρατία έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Η προσπάθεια της κατοχικής δύναμης να αποδείξει ότι οι περιουσίες ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ, είχε ως μοναδικό στόχο να σπρώξει τους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες στην αμφιβολία και στην πώληση των περιουσιών τους.

Το Κίνημά μας έχει καταθέσει, εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένη πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο παροχής κινήτρων και αντισταθμιστικών προς τους πρόσφυγες συμπατριώτες μας ώστε να αποτραπεί ο επικίνδυνος σχεδιασμός της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)