Μετά από αναλύσεις στο νερό που έκαναν οι υγειονομικές υπηρεσίες σε σχολεία και στρατόπεδα, τα αποτελέσματα ήταν πέρα για πέρα ανησυχητικά. Το «πόσιμο» νερό το οποίο πίνουν τα Ελληνόπουλα στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια και τα στρατόπεδα κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς γύρω στο 20% των δειγμάτων που πάρθηκαν, κρίθηκαν ως μη ικανοποιητικά αλλά και ύποπτα, λόγω της ύπαρξης κολοβακτηριδίων, εντερόκοκκων, ψευδομονάδων ή και λόγω χημικού φορτίου.

Η έλλειψη υγειονομικών ελέγχων στα ντεπόζιτα του νερού έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς η απάθεια των υπεύθυνων – ανεύθυνων, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο νερό που πίνουν καθημερινά μικρά παιδιά. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η κατάσταση των ντεπόζιτων είναι απελπιστική, καθώς όταν αδειάζει το νερό, απομένει μόνο λάσπη και σκουριά. Ως αποτέλεσμα το νερό που κυλά στις βρύσες των σχολείων και των στρατοπέδων καθίσταται επιβλαβές για την υγεία, με ορατό τον κίνδυνο της ανάπτυξης του μικροβίου της λεγεωνέλας.     

Οι ευθύνες για αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα επιβαρύνουν την κυβέρνηση και κυρίως το Υπουργείο Υγείας. Η απάθεια και η ανευθυνότητα ορισμένων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των στρατιωτών, καθώς η ακαταλληλότητα του νερού εγκυμονεί κινδύνους μόλυνσης. Δυστυχώς σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, ουσιαστικά απαλλάσσεται από τις βαρύτατες ευθύνες του, επιρρίπτοντας τις σε τρίτους.

Η κατάσταση στην Κύπρο έχει εκτροχιαστεί, θυμίζοντας τριτοκοσμική χώρα, καθώς πέραν από την οικονομική εξαθλίωση, η πρόσβαση σε καθαρό νερό μέσα στα σχολεία και τα στρατόπεδα είναι περιορισμένη. Η κατάντια της Κύπρου του 2014 δεν έχει όρια. Είναι αυτό άραγε το κράτος πρόνοιας που περηφανεύονται κάποιοι αδαείς;

Είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα η παροχή μολυσμένου νερού στους νέους της Κύπρου. Επιβάλλεται επιτέλους να λειτουργήσουν κάποιοι θεσμοί σωστά σε αυτόν τον τόπο, για να μην έχουμε χειρότερες επιπτώσεις. Το νερό αποτελεί ένα υπερπολύτιμο αγαθό, το οποίο πρέπει να παραμείνει καθαρό, γι’ αυτό καλούμε άμεσα τις υγειονομικές υπηρεσίες να ελέγξουν όλα τα σχολεία και τα στρατόπεδα και να αποκατασταθούν άμεσα οι οποιεσδήποτε ατασθαλίες.

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)