Δύο ερωτήσεις κατέθεσε ο Βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την Λάρνακα.

Η πρώτη αφορά την Πανεπιστημιακή Σχολή, για την οποία υπήρχε πολιτική απόφαση από την Κυβέρνηση για ίδρυσή της στην Λάρνακα. Εντούτοις η αλλαγή της Πρυτανείας και η αύξηση του προ – υπολογιζόμενου κόστους, ανέτρεψαν τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε ξεκάθαρα πως με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, αφήνοντας ουσιαστικά ξεκρέμαστη τη Λάρνακα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε όλα τα επίπεδα.

Η δεύτερη ερώτηση στην Επιτροπή Παιδείας της βουλής, αφορά τον χώρο της πρώην Διανέλλειου Σχολής. Ο χώρος σύμφωνα με τον Υπουργό, έχει όντως μεταβιβαστεί στο Κράτος με διαχειριστή το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προχώρησε προς τον καθαρισμό του. Ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για το χώρο, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται στο κέντρο της Λάρνακας μία κατάσταση ανομίας και βρωμιάς…

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) τονίζει πως η Λάρνακα έχει ανάγκη από άμεσες και ρηξικέλευθες λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί και αποτελούν πάγια αιτήματα της Πόλης και Επαρχίας, αφού με τη δική τους σειρά θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της πόλης σε τομείς που έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Ο βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ κ. Ιωάννου, εισηγήθηκε εξάλλου όπως ο νεαρότερος ήρωας της ΕΟΚΑ, μαθητής Δημητράκης Δημητριάδης (του οποίου τα οστά έχουν ανευρεθεί πρόσφατα στην Λάρνακα), τιμάται με ολιγόλεπτη αναφορά σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής. Ο Υπουργός Παιδείας προφορικά αποδέχθηκε την εισήγηση της Παράταξης μας.