Όπως έχει ήδη αποφασιστεί από την μνημονιακή κυβέρνηση και τα κόμματα της βουλής, το 2014 θα επιφέρει πολλές αυξήσεις. Αρκετά αγαθά τα οποία δεν έχουν επηρεαστεί από το νέο φόρο προστιθέμενης αξίας, έχουν ήδη υποστεί αύξηση  επηρεαζόμενα από την αύξηση στην τιμή των καυσίμων. Η αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι στο εξωφρενικό 5,9 Σεντ ανά λίτρο.

Αρκετοί πρατηριούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό για αισχροκέρδεια. Τα πρώτα κρούσματα παρουσίασαν στρογγυλοποίηση στις τιμές των καυσίμων. Παράδειγμα η πώληση βενζίνης με κέρδος 6 αντί των 5,90 σεντ.

Φυσικά και η κυβέρνηση θα υπερτονίσει, με φρούδες όπως πάντα υποσχέσεις, ότι θα προστατέψει τους καταναλωτές, όπως τις ίδιες δηλώσεις είχαμε και την περίοδο αλλαγής από το κρατικό νόμισμα στο Ευρωπαικό. Να θυμίσουμε τις δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψουν την στρογγυλοποίηση προς τα πάνω ενώ σιγά – σιγά το φαινόμενο αυτό δεν “αποφεύχθηκε”.

Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες στις ορέξεις των επιτηδείων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το χάος προσπαθούν να αποκτήσουν παράνομα και ανήθικα κέρδη.