“Η 15χρονη και ο… Σάκης ο ηλεκτρολόγος!”

Κινούμενες μεταξύ σεμνοτυφίας και υπεράσπισης της παιδεραστίας οι απόψεις που διατυπώνονται αναφορικά με Κείμενο στο τετράδιο εργασιών των Ελληνικών της Α’ Γυμνασίου.

Παραθέτουμε επίμαχο απόσπασμα από το κείμενο:

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κείμενο «Οσάκις» που περιλαμβάνεται στην ενότητα «Επικοινωνία στο σχολείο», του τετραδίου εργασιών της Νεοελληνικής γλώσσας στην Α’ Γυμνασίου. Χαρακτηριστικό απόσπασμα:

– «Οσάκις…» άρχισε τη φράση του ο φιλόλογος.- «Ναι. Ναι. Ο Σάκης! Ο Σάκης» φώναζαν όλες μαζί οι μαθήτριες γελώντας. Κι ο καθηγητής τρελαινόταν. «Οσάκις…» επαναλάμβανε τονίζοντας τη λέξη σαν να έλεγε «σκάστε». «Ο Σάκης! Ο Σάκης! Ακουγόταν πάλι από κάτω και το γέλιο έδινε κι έπαιρνε…. Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μια από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια, μακρύ λαιμό και μακριά χέρια και πόδια, ξερακιανή, αλλά ζόρικη.

Στα 15-16, όπως όλες τους. Η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην άλλη γωνιά κι οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Ήταν ο πρώτος έρωτας της τάξης. 

Το ίδιο κείμενο είχε προκαλέσει αντίστοιχες σοβαρές αντιδράσεις και στην Ελλάδα το 2009, με το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίζει ότι έχει επιλέξει να μην διδάσκεται στους μαθητές το εν λόγω κείμενο, ωστόσο η ύπαρξή του και μόνο σε ένα σχολικό σύγγραμμα που περιλαμβάνεται στο «τετράδιο εργασιών» του μαθήματος «Νεοελληνική γλώσσα» της Α’ Γυμνασίου, στάθηκε αρκετό να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.  

Το βιβλίο αυτό εκδίδεται στην Ελλάδα, αλλά αποστέλλεται και στα κυπριακά σχολεία.

ΠΗΓΗ

Αυτή είναι η προσφερόμενη Παιδεία σήμερα και καθόλου δε μας εκπλήσσει. Όσο θα κυβερνούν ανθέλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο, αυτά θα ‘ναι τα αποτελέσματα. Ένας ανελέητος πόλεμος σε κάθετι εθνικό. Ξαμολημένοι κάμποσοι σαλτιμπάγκοι καθηγητάδες, που σαν τους αρουραίους έχουν τρυπώσει στα σχολειά μας στις υπηρεσίες της νέας τάξης και κάνουν ανεμπόδιστα την αισχρή προπαγάνδα τους. Πρόσχημά τους, η ύλη και τα βιβλία που είναι κι αυτά πέρα για πέρα αντιπαιδαγωγικά, αντεθνικά, αντιχριστιανικά και φθοροποιά για τα αθώα παιδιά μας. Ζητούμε την άμεση κατάργησή τους και την αντικατάστασή τους, διότι στόχος της επιλογής των κειμένων τους είναι η αποδόμηση των ηθικών, θρησκευτικών και εθνικών αξιών και η γελοιοποίηση των θείων. Στρέφονται ξεκάθαρα κατά της Πατρίδος μας, του Ελληνικού Έθνους και της ένδοξης Ιστορίας μας!