Όπως διαβάζουμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα της Χίου, ένας εκ των Tούρκων αστυνομικών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Χίο σήμερα, ήρθε με διαβατήριο του ψευδοκράτους και έγινε δεκτός από την ανθελληνική κυβέρνηση. Μεταφέρουμε την είδηση από την προαναφερθείσα ιστοσελίδα:«Τα πολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας, την ώρα που το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πνίγει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταδεικνύει το περιστατικό εισόδου ενός εκ των έξι Τούρκων Αστυνομικών που έφθασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής κάνοντας χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους.Ο Τούρκος Αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.

Το ρεπορτάζ του politischios.gr επιβεβαίωσε ερωτώμενη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού. Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για εσκεμμένη κίνηση της γειτονικής χώρας αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης τους ψευδοκράτους από την Ελλάδα.«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος», ανέφεραν στον «π» τα ίδια στελέχη.Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.»

Η ενέργεια της ανθελληνικής κυβέρνησης να αποδεχτεί έστω και τη διανυκτέρευση του εν λόγω αστυνομικού συνιστά de facto αναγνώριση του κατοχικού ψευδοκράτους. Θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η απέλαση του εν λόγω αξιωματικού και να ζητηθούν εξηγήσεις από την τουρκία γιατί αυτός ο αξιωματικός είχε διαβατήριο του ψευδοκράτους. Πριν από αυτά, όμως, θα πρέπει να εξηγήσουν οι Τσιπροκαμμένοι με ποιά δικαιδοσία πλέουν ξένα πολεμικά πλοία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και ποιός τους έδωσε την άδεια να αφήσουν τουρκική απόβαση στη Χίο!

toyrk passport 879e7

πηγή