Πόσο τραγική μπορεί να είναι μια κυβέρνηση, όταν κάθετε στο τραπέζι των συνομιλιών και παρευρίσκετε στον ίδιο χώρο, λίγα μέτρα πιο κάτω, σε διπλανή καρέκλα, ένας δολοφόνος, ο οποίος έδωσε εντολή να σκοτώσουν έναν δικό της πολίτη.

Η αναφορά φυσικά για τον Νίκο Αναστασιάδη, τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, νύν κοινοτάρχη της ελληνοκυπριακής πλευράς και την διαπραγματευτική του ομάδα, μαζί και με όλους τους συνταξιδιώτες του, ΔΗΣΑΚΕΛ και ενδιάμεσος χώρος. Μάλιστα, μερικοί εκ των συνταξιδιωτών του, παρευρέθηκαν στην δεξίωση (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών) προ της σύσκεψης και αντάλλαξαν χειραψίες μαζί του.

Κάθε άλλο παρά στη σφαίρα της φαντασίας κινείται η δημοσιευθείσα πληροφορία που θέλει τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία ο οποίος έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, να βρισκόταν στη Γενεύη, όπως και στο Μοντ Πελεράν, ως γνωστό, σύμβουλος του Μουσταφά Ακιντζί σε θέματα ασφαλείας.

Το όνομα αυτού είναι Χαλίλ Σατραζάμ (Khalil Sadrazam), τ/κ Συνταγματάρχης εν αποστρατεία και σήμερα σύμβουλος για θέματα ασφαλείας. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την κατάθεση του Κενάν Ακίν,  που ανακρίθηκε για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού,  κατονομάστηκε ως το πρόσωπο που είχε δώσει την  εντολή για τον πυροβολισμό και την εν ψυχρώ δολοφονία».

Οι φωτογραφίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Γενεύη, λοιπόν, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, τις οποίες εντοπίσαμε από την ιστοσελίδα “tothemaonline“.

Οι εικόνες που ακολουθούν και λήφθηκαν πριν από την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης, είναι διαφωτιστικές:

Πιο κάτω, παραθέτουμε φωτογραφίες του Χαλίλ Σαντραζάμ από την καθημερινότητά του. Όπως θα διαπιστώσετε, είναι το ίδιο πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τον Μουσταφά Ακιντζί: