Στη Κύπρο της φτώχειας της ανέχειας και της εξαθλίωσης, πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής παίρνουν μηνιαία επίδομα γραμματέως που ανέρχεται στα €3.019 (!!!). Ένα ποσό εξωπραγματικό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη την αμοιβή ενός γραμματέα στον ιδιωτικό τομέα. Το εξωπραγματικό αυτό επίδομα καταβάλλεται με Νόμο του 1988 και είναι ίσο με την εκάστοτε ανώτατη βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας στενογράφου Πρώτης Τάξης (Α7+2).

Το επίδομα γραμματέως λαμβάνουν οι: Γιώργος Βασιλείου, Δημήτρης Χριστόφιας, Βάσος Λυσσαρίδης, Αλέξης Γαλανός και Μάριος Καρογιάν. Δυστυχώς όμως το επίδομα αυτό δεν ελέγχεται από κανένα αρμόδιο. Δηλαδή θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε από τους προαναφερθέντες να μην έχει γραμματέα και να βάζει τα χρήματα στην τσέπη του.

Επίδομα γραμματέως παίρνουν επίσης και οι εν ενεργεία βουλευτές, όμως το ποσό περιορίζεται στα €1.025. Εδώ όμως τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο όμως ο Χάρης Γεωργιάδης αποφεύγει να συστηματικά σχολιάσει. Ο Μάριος Καρογιάν, διετέλεσε πρόεδρος της βουλής και είναι επίσης εν ενεργεία βουλευτής, οπότε παίρνει διπλό επίδομα γραμματέως που ανέρχεται στα  €4.044 τον μήνα.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός μπαίνει σε ένα κύκλο δοκιμασιών από την Τρόικα με συνεχείς περικοπές μισθών και αύξηση φόρων. Ο λαός πένεται, όμως οι εγκάθετοι της Τρόικα συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα χρήματα του δημοσίου. Αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση η καταβολή δεκάδων χιλιάδων ευρώ τον μήνα για ανούσια επιδόματα, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες των κοκκινομπλέ πολιτικάντηδων. Φτάνει πια να κοροϊδεύουν τον λαό, ζητώντας συνεχώς χρήματα για να ζουν αυτοί μια πλουσιοπάροχη ζωή.