Στην  Λήδρας, την οδό που σφύζει από ζωή και πολλοί συμπατριώτες μας με τις οικογένειες τους περνούν τα απογεύματα της Κυριακής τους, το σημείο κατατεθέν όπου ντόπιοι και τουρίστες μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής από την μαύρη εισβολή του 1974, βρέθηκαν δισκάκια γεμάτα από χυδαίο προπαγανδιστικό υλικό το οποίο προσβάλλει κατά κόρον το Έθνος μας.   

Συγκεκριμένα  σε διάφορα σημεία της οδού εύκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς δισκάκια αφημένα δήθεν τυχαία τα οποία στο εξώφυλλο αναγράφουν “Η Κύπρος και οι άνθρωποι της. Η αλήθεια με τα μάτια ενός Αμερικάνου“. Το  περιεχόμενο όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα καθότι περιέχει φωτογραφίες αλλά και κείμενα με κατάφωρα ψεύδη που αφορούν τάχα γεγονότα της ιστορίας.

Περιέχονται αισχρές φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν δήθεν Ελληνοκύπριους στρατιώτες σε ομοφυλοφιλικά όργια… Οτιδήποτε μπορεί εν ολίγης να εξευτελίσει πλήρως την Εθνική μας ταυτότητα παρουσιάζοντας το Έθνος μας είτε ως σφαγείς των Τουρκο”κυπρίων “ και των Βρετανών είτε ως έκφυλους.

Απορίας άξιο είναι που βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές και δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το τι συμβαίνει. Οφείλουν να εντοπίσουν αυτούς που προχώρησαν στην ανήθικη αυτή πράξη. Επίσης μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως συνένοχο στην προπαγάνδα αυτή είναι το πολιτικό σύστημα που υποβιβάζει την βάβαρη τουρκική εισβολή σε απλό δικοινοτικό πρόβλημα, έχει θάψει παντελώς την τουρκοανταρσία, και έχει αναφερθεί υποτιμητικα στον υπέροχο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.