Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο επικριτικό τρόπο την σημερινή επίσκεψη του βασανιστή αιχμαλώτων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Δεν μπορούμε όμως να μην στηλιτεύσουμε και τις αρμόδιες αρχές που ενώ έχουμε καταθέσει τα στοιχεία που αφορούν την εξαφάνιση αιχμαλώτων Ελληνοκυπρίων του 1974 από τον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, από τον ίδιο τον πρώην κατοχικό ηγέτη, ολιγωρούν προκλητικά.

Επανερχόμενοι όμως στο πάλαι ποτέ πατριωτικό κόμμα του ΔΗΣΥ και τον ψευδοηγέτη, ο οποίος σε ψεσινή τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως η τουρκική εισβολή ήταν «ειρηνευτική επιχείρηση», διερωτόμαστε πως μπορούν να τον προσκαλούν μετά από τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, μη σεβόμενοι τους ψηφοφόρους που εκπροσωπεί.

Πάγια θέση του Κινήματός μας ήταν ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έπρεπε να ήταν επικηρυγμένος και όχι προσκεκλημένος. Όσο για το ΔΗΣΥ είναι στην κρίση του λαού να κρίνει ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι ψευδοπατριώτες.

*Παραθέτουμε ξανά την ηχογραφημένη μαρτυρία στο Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, για όσους έχουν κοντή μνήμη και τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει*

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΑΛΑΤ

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)