Οι παθόντες πολέμου κατάγγειλαν σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της βουλής την “συνεχιζόμενη αδικία”, που υφίστανται, καθώς εξακολουθούν να αναμένουν λύση στα προβλήματά τους από την Πολιτεία.

Ο Βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου, δήλωσε ότι “αποτελεί αίσχος το γεγονός ότι το κράτος ξοδεύει πολύ περισσότερα για παράνομους μετανάστες, αλλά δεν είναι διαθέσιμο να ξοδέψει κάποιες χιλιάδες για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αναπήρων πολέμου, των ανθρώπων που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Παθόντων και Αναπήρων Πολέμου έκανε λόγο για αδικία, διαχωρισμό και αποκλεισμό των αναπήρων και των παθόντων από τα δικαιώματά τους.

«Επιτέλους πρέπει να τοποθετηθεί το κράτος και να εστιάσει στα πραγματικά μας προβλήματα, τα οποία είναι πάρα πολλά και πραγματικά μας ξενίζει το γεγονός ότι η Κύπρος, που δέχτηκε εισβολή και κατοχή, δεν δηλώνει στην ΕΕ ότι έχει θύματα πολέμου», δήλωσε μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος της Οργάνωσης. «Πιστεύω ότι αδικούμαστε και απαιτούμε στοιχειώδη σεβασμό. Οι ανάπηροι πολέμου έχουν ανάγκη βοήθειας για να επιβιώσουν και έτσι πρέπει να το δει το κράτος», ανέφερε.