Μαζί με την εργασία και όλες τις άλλες παροχές που οφείλει ένα κράτος να προσφέρει στους πολίτες του είναι και η στέγαση. Βασική ανάγκη για τη ζωή, την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και διαβιεί σε πραγματικές τρώγλες χωρίς φως και φρέσκο αέρα.

Βλέπετε οι συμπατριώτες μας δεν λαμβάνουν χιλιάδες ευρώ μηνιαίως σε πλήρη αντίθεση με τον κάθε λογής παράνομο μετανάστη. Οι συμπατριώτες μας δεν έχουν κλέψει, ούτε κάποιο σπίτι, ούτε καν το ίδιο το κράτος. Αυτό είναι και σήμερα το έγκλημα τους. Γιατί όσοι έχουν κλέψει το κράτος ζουν σήμερα πλουσιοπάροχα και έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν, να διατάζουν και να υφαρπάζουν το σπίτι του κάθε ενός.

Είναι απόλυτα λογικό η στημένη κρίση που προκάλεσαν οι τραπεζίτες και οι διεθνείς τοκογλύφοι στην Κύπρο να πλήξει τα λαϊκά στρώματα, καθιστώντας τα αδύνατα να πληρώσουν τα δύσβατα χρέη που τους επέβαλε το τραπεζικό σύστημα. Την ίδια ώρα η Βουλή επιβραβεύει με τον νόμο περί εκποιήσεων τους ανθρώπους που για δεκαετίες έχυσαν αίμα και ιδρώτα για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Τους ανθρώπους που για δεκαετίες έχουν πληρώσει εκατομμύρια στο κυπριακό κράτος ως φορολογία, την ίδια στιγμή που οι φοροφυγάδες είναι πασίγνωστοι, έρχεται σήμερα να τους πάρει το σπίτι τους.

Λύσεις υπάρχουν, όμως η ηγεσία αυτού του τόπου αποκρύπτει εγκληματικά, κάνοντας ότι δεν γνωρίζει πως να εφαρμόσει τους τρόπους έτσι ώστε η Κύπρος να απεμπλακεί από τις δαγκάνες της Τρόικα. Κανείς από όλους αυτούς δεν έχει σκεφτεί έστω και για ένα λεπτό το λαό μας που πεινά και εξαναγκάζεται να καταφύγει σε συσσίτια. Κανείς δεν έχει σκεφτεί τα παιδιά που δεν έχουν παιχνίδια να παίξουν και βιβλία να διαβάσουν. Κανείς δεν έχει σκεφτεί τις οικογένειες που από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθεί χωρίς σπίτι.

Εσύ πώς θα αισθανόσουν αν συνέβαινε σε εσένα; Αν η δική σου οικογένεια έχανε το σπίτι της; Αν τα δικά σου παιδιά δεν είχαν παιχνίδια; Θα αισθανόσουν καλά με τον εαυτό σου ή θα ένοιωθες οργή για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει στο σημερινό τραγικό σημείο;

Αν έχετε το θάρρος μειώστε τους μισθούς σας και κόψτε τις χορηγίες προς τα κόμματα σας. Αν αισθάνεστε ακόμα διώξτε την Τρόικα με τις κλωτσιές. Αν νοιώθετε τύψεις για το κακό που προκαλέσατε δημεύστε τις περιουσίες των απατεώνων. Αν αγαπάτε τον λαό και την πατρίδα σας δώστε του τα πολυτιμότερα αγαθά: ψωμί και ελευθερία. Αν ακόμη είστε πολιτικά ζωντανοί δώστε στους πολίτες που σας έδωσαν εξουσία τη δύναμη να ζήσει, δεν ζητάει οίκτο, παρά μόνο την ευκαρία να ζήσει.

Έχουν καταντήσει την Κύπρο μία οικονομική ζούγκλα που κυριαρχεί ο νόμος του δυνατού. Κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης έχει χαθεί. Βαδίζουμε σε οικονομικά επικίνδυνα μονοπάτια που θα έχουν επιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Μοναδική επιλογή αποτελεί μία κρατική κοινωνική πολιτική. Θυσίες θα υπάρξουν αλλά τις δυνατές θυσίες τις αντέχουν οι δυνατοί ώμοι και αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι τους και να ριχθούν στο δύσκολο αγώνα σωτηρίας της πατρίδας μας.

Κανείς από μόνος του δεν μπορεί να πετύχει. Σε ὀσους από εσάς χτυπά ακόμη ο παλμός της εθνικής αντίστασης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, συστρατευθείτε σε ένα αγώνα καλό, αγνό και τίμιο. Ένα αγώνα για τον Λαό και την Πατρίδα. Σε ένα αγώνα που χωράνε δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι˙ άνθρωποι απλοί που αγαπάνε την Κύπρο και δεν θέλουν να την βλέπουν να υποφέρει.

Αυτόν τον αγώνα κηρύσσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Όσοι ζωντανοί υψώστε τα λάβαρα και αγωνιστείτε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας για τα σπίτια σας, την ελευθερία σας, το ψωμί σας και την πατρίδα σας.

Σωτήρης ΙωάννουΜέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)