Τον Αύγουστο του 2017 είχα γράψει ένα άρθρο που είχε σαν τίτλο «Αυτοί οι αδίστακτοι ΕΛΑΜίτες» και αναφερόταν στην απόφαση του Κινήματός μας να κατέλθει αυτόνομα στις Προεδρικές Εκλογές που τελείωσαν πρόσφατα. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφερόταν στις αντιδράσεις που έλαβε η Εθνικιστική υποψηφιότητα και τους λόγους για τους οποίους η αυτόνομη κάθοδος ήταν, όχι απλά επιλογή, αλλά, μονόδρομος για το Κίνημά μας.

Λίγους μήνες αργότερα και με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας η υποψηφιότητα του πρώτου ΕΛΑΜίτη δικαίωσε και με το παραπάνω τον αγώνα που δίνει το ΕΛΑΜ τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Βουλής. Δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας γύρισαν την πλάτη στο παλαιοκομματικό κατεστημένο και εμπιστεύτηκαν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα να κυβερνήσει αυτή τη χώρα και να λύσει τα προβλήματα τα οποία άλλοι δημιούργησαν.

Ήταν ακριβώς η φωνή του Λαού που περιγραφόταν στο άρθρο του Αυγούστου, «ενός λαού που προδόθηκε, ενός λαού που είδε την πλάτη αυτών που εμπιστεύτηκε, ενός λαού που είδε του κόπους μιας ολόκληρης ζωής να σβήνονται σε μία νύκτα.

Αυτό το Λαό ακριβώς εκφράζει και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Το Λαό που δεν θέλει να προδοθεί ξανά, το Λαό που δεν θέλει να πέσει θύμα της ίδιας πλεκτάνης που έπεσε και παλιά, το Λαό που σήμερα βρίσκεται σε νεαρές ηλικίες και θέλει να ζήσει στην Πατρίδα του με αξιοπρέπεια.»

Οι διαμαρτυρίες των «απόντων»

Από την άλλη, είχαμε και τους αιώνια απόντες. Αυτοί τους οποίους περιέγραφα ως τους ανθρώπους που «έχουν ιδέες, απόψεις, κάνουν κριτική αλλά κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους» Αυτοί για τους οποίους είμασταν και θα είμαστε οι «αδίστακτοι ΕΛΑΜίτες», αυτοί οι οποίοι μας θεωρούν υπεύθυνους που ο εκλεκτός τους δεν πέρασε ούτε καν στο δεύτερο γύρο. Είναι οι ίδιοι που από τη ζεστασιά του σπιτιού τους και την ευκολία του διαδικτύου είναι έτοιμοι να μπουν στην Αγιά Σοφιά…

Επειδή όμως εμείς έχουμε μάθει να κοιτάμε μπροστά απλά να τους υπενθυμίσουμε μία κυπριακή παροιμία: «ύστερα φέρνει ο φούρνος την πυρά» και να είναι έτοιμοι όταν το πριγκιπάτο τους θα κάνει νέες υποκλίσεις στον κοινοτάρχη.

Ο Αγώνας τώρα αρχίζει

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Στις 28 Ιανουαρίου, 22000 συμπατριώτες μας εμπιστεύτηκαν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Από την πλευρά μας οφείλουμε να διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία και να φέρουμε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας στο πλευρό μας. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Είναι σχεδόν βέβαιο πως οι κυβερνώντες με τους συνοδοιπόρους τους θα αποπειραθούν να φέρουν ένα νέο προδοτικό σχέδιο ξεπουλήματος της Κύπρου μας.

Είναι ακριβώς εκεί που χρειάζεται η καρδιά του ΕΛΑΜίτη. Του παιδιού με την μαύρη μπλούζα που βρέθηκε από την μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου μέχρι το μικρότερο χωριό για να διαδώσει τη φωνή της Πατρίδας. Αυτός ακριβώς ο Έλληνας θα είναι στην πρώτη γραμμή όταν θα χρειαστεί να πούμε ακόμη ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλους όσους θέλουν να μετατρέψουν την Κύπρο μας σε επαρχία της Τουρκίας.

Όλοι λοιπόν παραμένουμε πιστοί στις επάλξεις, πυκνώνουμε τις τάξεις του Εθνικιστικού Κινήματος, διαδίδουμε τη φωνή του ΕΛΑΜ παντού, υψώνουμε περήφανα τα Εθνικά λάβαρα και προχωράμε με υπερηφάνεια προς τα Εμπρός. Όσοι θέλουν, μπορούν και αντέχουν ας ακολουθήσουν. Όσοι θέλουν, μπορούν και αντέχουν ας σταθούν απέναντί μας. Εμείς θα προχωρήσουμε και θα φτάσουμε μέχρι το Τέλος.

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)