Η επιδημία του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λήφθηκαν για να αντιμετωπιστεί και τις ευρύτερες απαγορεύσεις, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην οικονομία.

Αυτές τις γιορτές, έχουμε υποχρέωση ως Έλληνες της Κύπρου, να στηρίξουμε την ντόπια παραγωγή, αγοράζοντας για το γιορτινό μας τραπέζι ελληνικά προϊόντα (ελλαδικά και κυπριακά), στηρίζοντας την οικονομία του τόπου μας. Έχουμε καθήκον να αποδείξουμε έμπρακτα και συλλογικά την αλληλεγγύη μας προς τους ντόπιους παραγωγούς, γεωργούς και κτηνοτρόφους, αλλά και τις ντόπιες επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καλεί τους πολίτες να προχωρήσουν σε μποϋκοτάζ των τουρκικών προϊόντων. Προς αυτήν την κατεύθυνση το Κίνημά μας έχει καταθέσει προτάσεις νόμου με τις οποίες:
– προϊόντα με αναγραφή “Made in Turkey” να επιβαρύνονται με φορολόγηση ύψους 70% (19 Νοεμβρίου 2018)
– να απαγορευτούν οι εισαγωγές από την Τουρκία (19 Νοεμβρίου 2018)
– εως ότου εσφαλμένα τα οδοφράγματα παραμένουν ανοικτά, υποχρεωτική σήμανση προέλευσης των προϊόντων που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις κατεχόμενες περιοχές, μέχρι τον καταναλωτή. (13 Μαρτίου 2018)

Ο κάθε ένας από εμάς είναι σημαντικός σε αυτή την προσπάθεια. Η προστασία της πατρίδας μας περνάει από το χέρι ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Στηρίζουμε έμπρακτα την οικονομία του τόπου μας.

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις ΜΜΕ: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου