Συνδιαχείριση στο Φυσικό Αέριο με Δικοινοτική Επιτροπή, η οποία θα είναι υπό την εποπτεία του ΟΗΕ και της ΕΕ ως παρατηρητή, καθώς επίσης και την δημιουργία Κοινού Ταμείου, ζητεί με επιστολή του ο πάλαι ποτέ «συμπολίτης» και «φίλος», ηγέτης της κατοχής, με την στήριξη της Τουρκίας.

Αφού βάλθηκαν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, να πείσουν διεθνώς ότι στην Κύπρο υπάρχει δικοινοτική διαφορά, την οποία μπορούμε να επιλύσουμε με διχοτομικές προτάσεις, εκ περιτροπής προεδρία, διαμοιρασμό της εξουσίας και άλλα πολλά, με τους ισότιμους συνομιλητές μας, τώρα το κατοχικό μόρφωμα έρχεται να ζητήσει και τα ρέστα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διαχρονικά τόνιζε ότι αποτελούσε επιτακτική ανάγκη να χαραχθεί Νέα Εθνική Στρατηγική, για να εγκαταλειφθούν οι διχοτομικές προσεγγίσεις στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αφού θα μας οδηγήσουν σε νέες τραγικές υποχωρήσεις. Δυστυχώς, το Κίνημά μας επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά, αφού βρίσκονται προ των πυλών νέες πιέσεις για ολέθριο συμβιβασμό στο θέμα του Φυσικού Αερίου, που θα εμπλέκει και την Τουρκία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)