Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ στα κατεχόμενα, ενώ οι περισσότεροι είναι χρήστες του συνθετικού ναρκωτικού “Μπονζάι”.

Σε δηλώσεις του σε τουρκο”κυπριακή” εφημερίδα ο αναπληρωτής διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του ψευδοκράτους, Αμπιντίν Άκμπιρκιουν είπε ότι το 2011 οι ναρκομανείς που βρίσκονταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης ήταν 10, ενώ το 2014 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 47, σημειώνοντας αύξηση 370%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 106 άτομα μπήκαν το 2014 σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Μέχρι και το 2013 οι περισσότεροι που δέχονταν θεραπεία ήταν σχιζοφρενείς, ενώ από το 2014 τα περισσότερα άτομα που δέχονται θεραπεία είναι ναρκομανείς και συγκεκριμένα εθισμένοι στο συνθετικό ναρκωτικό «Μπονζάι».

Οι κυβερνώντες οφείλουν επιτέλους να λάβουν σοβαρά υπόψην όλους τους κινδύνους που παραμονεύουν εξαιτίας των ανεξέλεγκτων οδοφραγμάτων και να αντιδράσουν εγκαίρως, προστατεύοντας αποτελεσματικά το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία.

Το ψευδοκράτος έχει γίνει, τόπος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και παρανομιών, προς όφελος των γνωστών κύκλων που έχουν οφέλη. Σε ένα τέτοιο μόρφωμα, αντίς να έχουμε πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας, έχουμε «τις πόρτες ανοικτές και τα σκυλιά δεμένα». Μετά θα διερωτόμαστε για άλλη μια φορά το τι έγινε …