Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου με θέμα συζήτησης: «Νομοθεσία για ποινικοποίηση του Bullying (εκφοβισμού – παρενόχλησης) ενώπιον της βουλής».

Ο Σωτήρης Ιωάννου υπογράμμισε ότι ο εκφοβισμός έχει παρουσιάσει αυξητική τάση και δεν τον συναντάμε μόνο στα σχολεία αλλά παντού. Στον χώρο εργασίας, στον στρατό, στην κοινωνία γενικότερα και αλλού.

Σημαντικό είναι συχνά να αποδειχθεί ο εκφοβισμός, συμπλήρωσε ο βουλευτής μας, και τα άτομα να μάθουν να μιλούν γι’ αυτό. Συνήθως υπάρχει δυστοκία, τα θύματα να μιλούν, και πρέπει επίσης εκεί που αποδεικνύεται, να έρχεται και η τιμωρία του θύτη.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της βουλής είναι πολύ χρήσιμη, εκτίμησε, έτσι ώστε να εφαρμόζονται σωστά οι νόμοι, να τροποποιηθούν,  και να διευκολυνθούν τα θύματα στο να σπάσουν την σιωπή τους. Να φτάσουμε δηλαδή στην καταγγελία και μετά στην τιμωρία.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας να ποινικοποιηθεί ο εκφοβισμός. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, τόσο μέσα από τα σχολεία, την Παιδεία όσο και μέσα από την οικογένεια, κατέληξε. Η ποινικοποίηση δεν είναι ο σκοπός αλλά θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο αντιμετώπισης του φαινομένου.

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης