Προκαλεί η απόφαση των κατοχικών αρχών για δημιουργία ομάδας ειδικών που θα καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία και την κατάσταση στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα, φανερώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Τουρκίας για παγίωση της κατοχή στην Κύπρο, ενώ ξεσκεπάζει για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο του ψευδοκράτους, που λειτουργεί ως υποχείριο της Άγκυρας.

Παρά το γεγονός ότι τα σχετικά ψηφίσματα, η χάρτα του ΟΗΕ, καθώς και το διεθνές δίκαιο, καταφέρονται με ξεκάθαρο τρόπο κατά του εποικισμού, εντούτοις η Τουρκία χωρίς να υπολογίζει κανέναν, προχωρεί σε κινήσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει την αναγκαιότητα να τερματιστούν άμεσα οι πολιτικές του ενδοτισμού, των ψευδαισθήσεων, των κάλπικων «φίλων», «συντρόφων» και «συμπολιτών». Αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα να απεγκλωβιστούμε, επιτέλους, από τις εσφαλμένες πολιτικές που ακολουθούμε μέχρι σήμερα και να χαραχθεί μια νέα Εθνική διεκδικητική στρατηγική, προτού βρεθούμε μπροστά σε νέα θλιβερά τετελεσμένα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)