Ανοδική πορεία έχει ο αριθμός των αλλόγλωσσων μαθητών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Χιλιάδες παιδιά μεταναστών βρίσκονται στις τάξεις μαζί με τα ελληνόπουλα δημιουργώντας ένα επικίνδυνο στατιστικό όπου ένας ξένος μαθητής αναλογεί σε εφτά Έλληνες της Κύπρου.

Την ίδια στιγμή που τα μικρά παιδιά δεν γνωρίζουν καλά καλά την ελληνική γλώσσα, σπαταλείται πολύς χρόνος για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος. Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά υλικού που θα βοηθήσει στην εκμάθηση της γλώσσας.

Ως Μέτωπο Νεολαίας ζητούμε τον διαχωρισμό κατά τμήματα των Ελληνοκυπρίων μαθητών με των αλλοδαπών, οι οποίοι λανθασμένα εντάχθηκαν στα σχολεία μας χωρίς έστω καν την γνώση της Ελληνικής, έτσι ώστε το μάθημα να γίνεται απρόσκοπτα χωρίς καθυστέρηση λόγω των γλωσσικών αδυναμιών των αλλόγλωσσων μαθητών. 

Η ελληνική γλώσσα δέχεται μία ανηλεή επίθεση και σιγά σιγά καταστρέφεται. Είναι χρέος της Πολιτείας να την διαφυλάξει και να την διδάξει σωστά και αναλυτικά στα ελληνόπουλα της Κύπρου.

Η παιδεία αποτελεί την ραχοκοκκαλιά του Έθνους μας και το Κράτος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στις γνώσεις των μαθητών. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στηρίζεται ιδιαίτερα στην νεολαία και θεωρούμε πως η απαρχή της αναγέννησης του Έθνους μας θα προέλθει από τα υπερήφανα ελληνικά νιάτα.

Μέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)