Το 2014 φέρνει μαζί του δυσοίωνες εξελίξεις στην πατρίδα μας. Παρά τις δεσμεύσεις του σημερινού ανεκδιήγητου ΠτΔ, παρά τις υποσχέσεις περί οικονομικής ανάκαμψης, η Κύπρος βυθίζεται ολοένα στο χάος και ο λαός μας εξαθλιώνεται καθημερινά.

Από σήμερα υπάρχει αύξηση στην τιμή των καυσίμων κατά πέντε σεντ. Συνολικά μέσα σε δύο έτη η τιμή των καυσίμων αυξήθηκε κατά ΔΩΔΕΚΑ(!!) σεντ, αύξηση που αποτελεί ισχυρό πλήγμα στις συγκοινωνίες της Κύπρου.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου έχουμε αύξηση στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Το ΦΠΑ θα βρεθεί στο 19% και ο μειωμένος συντελεστής αυτού στο 9%. Όλα αυτά σημαίνουν πως πέραν της αύξησης στην τιμή των καυσίμων θα υπάρχει και περαιτέρω αύξηση λόγω της νέας φορολογίας που επιβλήθηκε.

Οι μειώσεις μισθών δεν είναι κάτι που ξεφεύγει από τους κυβερνώντες, αφού πρόκειται να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς. Όσο λιγότερα λαμβάνει ο λαός τόσο λιγότερα χρήματα θα “κινούνται” στο παζάρι με αλυσιδωτές επιπτώσεις για τους ιδιώτες.

Όσον αφορά τις κοινωνικές ασφαλίσεις, θα αυξηθούν και αυτές κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Φαίνεται πως οι αρμόδιοι δεν βάζουν μυαλό και με τέτοιες κινήσεις προωθούν την παράνομη εργασία, έχοντας την εντύπωση πως έτσι θα πετύχουν την αύξηση των εσόδων για το κράτος.

Πρώτο στη λίστα αυξήσεων για το νέο έτος φαίνεται να βρίσκεται το ποσοστό των ανέργων. Ολοένα και συμπατριώτες μας απολύονται καθημερινά από τους εργοδότες τους, ενώ χιλιάδες άλλοι νέοι παραμένουν χωρίς δουλειά μετά το πέρας των φοιτητικών τους χρόνων.

Είτε μας κυβερνούν ηλίθιοι, είτε άτομα που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Ρίχνουν ολοένα και περισσότερο τον λαό μας στην καταστροφή και στην εξαθλίωση. Όλες αυτές οι θυσίες που καλούν τον λαό να κάνει είναι άχρηστες. Η ανεργία, η φτώχεια και τα ελλείμματα θα επιδεινώνονται συνεχώς και η γενική κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο απελπιστική όσο θα είμαστε υπόδουλοι στους διεθνείς τοκογλύφους.