Η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για να δοθεί δικαίωμα στους πιστωτές και τους καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας να αποκτήσουν τον έλεγχο της Λαϊκής Τράπεζας, μας θυμίζει τον βιολιστή του Τιτανικού όταν το πλοίο βυθιζόταν. Εδώ και δύο χρόνια μετά την εγκληματική λεηλασία των καταθετών και πιστωτών της Λαϊκής Τράπεζας, που ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος ψήφισε στη Βουλή το 2013, τώρα επιθυμεί δήθεν να τους σώσει και αφού η αξία της περιουσίας της τράπεζας έχει μειωθεί στο ήμισυ.

Εκείνο όμως που δημιουργεί ιδιαίτερη αλγεινή εντύπωση είναι το χρονικό της εισήγησης Παπαδόπουλου που έγινε κάποιες μέρες πριν από την ψηφοφορία για τον νόμο αφερεγγυότητας, ο οποίος ουδόλως προστατεύει την πρώτη κατοικία και τις περιουσίες μικροεπιχειρηματιών που είναι τα πρώτα θύματα της ασυδοσίας των πολιτικών και των τραπεζιτών. Φαίνεται ότι αυτό γίνεται γιατί ο συγκεκριμένΟς πολιτικός γόνος «τζακιού» και πολυεκατομμυριούχος, είναι έτοιμος να περάσει τον νόμο και να χτυπήσει ξανά τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της χώρας σε πλήρη σύμπλευση με τους υποτακτικούς του κεφαλαίου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εμμένει στην θέση του και ζητεί την καταγγελία του μνημονίου, την άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους και την δήμευση των περιουσιών όλων των μεγάλων οφειλετών, πάραυτα. Καμία νομοθεσία να μην εφαρμοσθεί η οποία θα αρπάξει την περιουσία των συμπατριωτών μας.

Ο χρόνος κυλάει ευτυχώς εις βάρος των υπαιτίων της Εθνικής και κοινωνικής καταστροφής της Κύπρου, οι οποίοι με την είσοδο των Εθνικιστών στο κοινοβούλιο θα έχουν να λογοδοτήσουν.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)