Είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν για την θρασεία κίνηση των συριζαίων να δεσμεύσουν τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ταμείου που διαχειρίζεται τα κοινοτικά κονδύλια για τις επιδοτήσεις των αγροτών, προκειμένου να αποπληρωθούν τα τοκοχρεολύσια των διεθνών τοκογλύφων. Τώρα διαβάζουμε ότι οι συριζαίοι αποθρασύνθηκαν και γοργά αδειάζουν και τα υπόλοιπα ταμεία, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκαν 120 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και 80 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής. Αυτά τα χρήματα, βεβαίως, δεν είναι χρήματα του Τσίπρα, αλλά χρήματα των Ελλήνων πολιτών, συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μία έμμεση φορολόγηση των Ελλήνων και μάλιστα επιθετικού τύπου και με μεγάλο συντελεστή.

Η εν λόγω πρακτική θυμίζει βεβαίως τις ημέρες του ολετήρα της Ελλάδα και πνευματικού πατέρα των συριζαίων, Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος άδειασε τα ταμεία του κράτους, προκειμένου να δημιουργήσει και να συντηρήσει έναν κομματικό στρατό. Με την ίδια ακριβώς λογική οι συριζαίοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, προκειμένου να αποπληρώσουν τους διεθνείς τοκογλύφους και να καθυστερήσουν για λίγους μήνες την λήψη μέτρων λιτότητας ή για να είμαστε πιο ακριβείς την λήψη άμεσων μέτρων λιτότητας, αφού όπως προείπαμε η δέσμευση των αποθεματικών είναι φορολόγηση των Ελλήνων.

Αυτή η συριζαίικη κίνηση καθαρού εξυπνακισμού καθυστερεί μεν την λήψη των επαίσχυντων μνημονιακών μέτρων, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη, αφού θα επεκτείνει την εμβέλεια της καταστροφής. Τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα  λοιπά ταμεία συντόμως θα «στεγνώσουν» από χρήμα και όταν θα ληφθούν τα υφεσιακά μέτρα λιτότητας δεν θα έχουν την δυνατότητα να τελέσουν τα καθήκοντά τους, αφού ουδείς θα έχει χρήματα για να δημιουργήσει εκ νέου τα αποθεματικά τους.

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντίθετες πολιτικές θέσεις. Θέλει από την μία πλευρά να τα έχει καλά με τους διεθνείς τοκογλύφους και να πληρώνει το παράνομο και απεχθές – επαχθές χρέος που δημιούργησαν οι συγκυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από την άλλη θέλει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την λήψη μέτρων λιτότητας. Δεν γνωρίζουν ή υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν πως οι δύο αυτές θέσεις είναι ασύμβατες. Ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει η Ελληνική Οικονομία και να οδηγηθεί προς την ανάπτυξη είναι μέσω της ρήξεως με την διεθνή και εγχώρια πλουτοκρατία, την καταγγελία του μνημονίου, τον λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και την διαγραφή του παράνομου χρέους. 

ΠΗΓΗ