Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από μία από τις πιο μαύρες σελίδες του Κυπριακού Κοινοβουλίου. Λίγες εβδομάδες προηγουμένως η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τροπολογία του ΕΛΑΜ με την οποία εντάσσεται στις ιστορικές επετείους για τις οποίες θα γίνεται ολιγόλεπτη ανάγνωση μηνυμάτων στην τάξη, το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Μετά όμως από την αντίδραση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και την απειλή ότι θα προχωρήσει στη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό, η Κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού προχώρησε σε τροπολογία ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης.

Έτσι, στις 7/4/2017 ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εκτέλεσαν τις εντολές του κατοχικού ηγέτη. Ήταν η πρώτη πρόταση νόμου που προήλθε κατευθείαν από το “προεδρικό” μέγαρο του ψευδοκράτους.

Με τις ψήφους 30 βουλευτών του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, η Κυπριακή Βουλή διέγραψε την τροπολογία του ΕΛΑΜ για 15λεπτη αναφορά του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ έδωσε τότε, από το βήμα της βουλής το πιο ισχυρό μήνυμα:

“Άμα ξανανταμώσετε τον αφέντη του βορρά να του μεταφέρετε το μήνυμα: Πως σε αυτή την πλευρά κάποιοι επιμένουν να θυμούνται κατορθώματα παλιά για λεβέντες που χαθήκαν για ΕΝΩΣΗ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Να του πείτε να θυμάται: Πως αρκεί μονάχα η απόφαση ενός μαθητή, ενός αγρότη, ενός γεωπόνου και ενός οδηγού ταξί για να αλλάξει η Ιστορία και να πάμε απ’ την Αρχή.

Η Κύπρος ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΗ”