56 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας στην Τηλλυρία. Η δημιουργία θύλακα στην περιοχή ήταν στρατηγικής σημασίας για τους τουρκικούς σχεδιασμούς για διχοτόμηση της Κύπρου, αφού επέτρεπε τη διά θαλάσσης επαφής με τους Τουρκοκύπριους.

Οι βομβαρδισμοί με βόμβες ναπάλμ και οι δολοφονίες αμάχων αποτελούν μία ακόμη αποτρόπαια πράξη στη μεγάλη λίστα των εγκλημάτων που διέπραξε η Τουρκία απέναντι στον Ελληνισμό.

Το ΕΛΑΜ τιμά τους 55 (μεταξύ των οποίων 28 άμαχοι) νεκρούς από τις επιδρομές των Τούρκων. Τιμούμε επίσης τους μαχητές της Εθνικής Φρουράς και τους εθελοντές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να σταματήσουν τις ορδές των Τουρκοκυπρίων και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα γεγονότα του 1964 δεν πρόκειται να ξεχαστούν! Η Τουρκία εγκλημάτισε εις βάρος του Λαού μας και ο βομβαρδισμός της Τηλλυρίας αποτέλεσε μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού που υλοποιήθηκε δέκα χρόνια αργότερα. Όσο και αν κάποιοι πολιτικοί κύκλοι επιμένουν να παραδίδουν συγχωροχάρτια και να λένε πως “κάναμε και οι Ελληνοκύπριοι πολλά”, η Ιστορία είναι καταγεγραμμένη και δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

Σήμερα, 56 χρόνια μετά εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι και Γκρίζοι Λύκοι μεταβαίνουν στην Τηλλυρία για να πανηγυρίσουν τη δολοφονία 55 Ελλήνων της Κύπρου και τα εγκλήματα που διέπραξαν. Μάλλον κάπως έτσι αντιλαμβάνονται οι Τουρκοκύπριοι την “επανένωση” και την “ειρηνική συμβίωση”.

Όσο οι Κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέπουν αυτό το αίσχος, τόσο περισσότερο χρειάζεται οι Έλληνες της Κύπρου να σηκώσουν το κεφάλι και να αντισταθούν.

Θυμίζουμε ότι το ΕΛΑΜ ήταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο μέσα στη Βουλή κατέθεσε πρόταση για κλείσιμο όλων των Οδοφραγμάτων, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι είτε αρνούνταν την πρότασή μας είτε κρύβονταν.

Την περασμένη Κυριακή το ΕΛΑΜ τίμησε τους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας. Eκ μέρους του Προέδρου της Παράταξής μας στεφάνι κατέθεσε το μέλος της Τ.Ε. Τροόδους Αντώνης Αντωνίου.