Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας εκτελούν εν ψυχρώ τον Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Εκείνη την ημέρα, προτού καλά ανατείλει ο ήλιος, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας ζωγράφιζε στον τοίχο του σχολείου του χωριού Βουλιαράτες την Ελληνική σημαία προκειμένου να τιμήσει τους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται θαμμένοι στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του χωριού – πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941- αλλά και για να υπενθυμίσει ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του κατοικείται από Έλληνες, σε πείσμα των συνεχιζόμενων αλβανικών προκλήσεων και μεθοδεύσεων.

Την προηγούμενη μέρα, ο ίδιος και κάποιοι φίλοι του είχαν σημαιοστολίσει, όπως σε κάθε Εθνική επέτειο, την κεντρική οδό του χωριού έως το Στρατιωτικό Κοιμητήριο.

Αυτό ήταν και το “μοιραίο του λάθος”. Η αλβανική αστυνομία δεν του το συγχώρεσε και με επίλεκτες δυνάμεις τον εκτέλεσε, γράφοντας για πάντα το όνομά του στην Ελληνική Ιστορία και στους μάρτυρες του Έθνους μας.