Ήταν Νοέμβρης του 2015, μόλις 6 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα έκριναν πολλά για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλες οι δημοσκοπήσεις έστελναν πανηγυρικά το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην βουλή, προκαλώντας πανικό στο κομματικό κατεστημένο. Σε πλήρη σύμπραξη ο ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ αλλάζουν τον εκλογικό νόμο, διπλασιάζοντας το εκλογικό μέτρο στο 3.6%, (από 1.8%) για να αποτρέψουν την είσοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για το μέλλον της Κύπρου, με την συνενοχή και την ένοχη σιωπή των κομμάτων η Κυπριακή Δημοκρατία εκχωρεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, καθώς στον βωμό της ομοσπονδίας ξεπουλούν γη και ύδωρ στον κατακτητή. Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) λίγους μήνες πριν τις εκλογές στέλνει μήνυμα Αντίστασης και Νίκης, που γίνεται όρκος απαράβατος στις ψυχές του κάθε ΕΛΑΜίτη, για να φέρει την μεγάλη αλλαγή στην κυπριακή πολιτική σκηνή.

Σε πείσμα των καιρών και ενάντια σε ολόκληρο το κομματικό κατεστημένο, Έλληνες Εθνικιστές από ολόκληρη την Κύπρο διεξάγουν ένα προεκλογικό αγώνα μονόδρομο με μοναδικό στόχο την Νίκη. Με μηδαμινά υλικά και έσοδα αποκλειστικά από το υστέρημα των ΕΛΑΜιτών δόθηκε ένας αγώνας από σπίτι σε σπίτι, χωριό σε χωριό, πόλη σε πόλη. Το Μέτωπο Νεολαίας, τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες, όργωσαν κάθε σπιθαμή της Κύπρου, μοιράζοντας φυλλάδια και εφημερίδες και καταφέρνουν να σπάσουν τη «συνομωσία της σιωπής» που επέβαλαν τα ΜΜΕ γύρω από το ΕΛΑΜ, διαδίδοντας ανά το Παγκύπριο τις θέσεις του Εθνικιστικού Κινήματος.

Ξημερώνει η 22α Μαΐου, μια μέρα που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά του κάθε ΕΛΑΜίτη. Απ’ το πρωί τρέξιμο σε κάθε εκλογικό κέντρο, κάθε κοινότητα και κάθε πόλη της ελεύθερης Κύπρου. Η εδραίωση του ΕΛΑΜ στην κοινωνία και η παρουσία των παιδιών με τα μαύρα σε ολόκληρο το νησί άρχισε να ενοχλεί μερικούς, όμως από το πρωί της Κυριακής έλαβαν το μήνυμα πως «από αύριο θα μας βλέπετε και μέσα στην Βουλή».

Στις 18:00 κλείνουν οι κάλπες, κάθε ΕΛΑΜίτης όπως οφείλει βρίσκεται σε ένα εκλογικό κέντρο για να διαφυλάξει την νομιμότητα της διαδικασίας και να αποσοβήσει την πιθανότητα νοθείας. Στις 18:30 βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των Exit Polls, η πολιτική της φίμωσης του καθεστώτος απέναντι στο Εθνικιστικό κίνημα προσέκρουσε στην ατσάλινη θέληση του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος έστειλε με ποσοστό 3.71% το ΕΛΑΜ στην Βουλή.

13041 υπερήφανοι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στο κατεστημένο περνώντας στην Εθνική Αντίσταση. Το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας δικαιώνει τον σκληρό αγώνα που προηγήθηκε για χρόνια ολόκληρα σε γειτονιές, δρόμους και πλατείες. Οκτώ χρόνια από τότε που μια μικρή ομάδα νέων αποφάσισαν να ιδρύσουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επέρχεται το αίσθημα της δικαίωσης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Μαΐου, εκεί στο συνεδριακό κέντρο στην Λευκωσία, δεκάδες συναγωνιστές δώσαμε το παρών μας, στην ανακήρυξη των πρώτων Εθνικιστών βουλευτών. Με την θέα της μαύρης φάλαγγας στα πρόσωπα των ομοσπονδιακών πολιτικάντηδων (με προεξέχοντες τους ηγέτες του ΔΗΣΑΚΕΛ) ήταν έκδηλη η πίκρα, η δυσφορία και η απογοήτευση για την πανηγυρική είσοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στην Βουλή, καθώς δεν τους βγήκε το σχέδιό τους με την αύξηση του εκλογικού μέτρου.

Η είσοδος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στην βουλή δεν πρέπει να καθησυχάσει κανένα. Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη και το πρώτο ηχηρό χαστούκι που δέχτηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που προωθούν μια αντεθνική λύση του Κυπριακού στα πλαίσια της ομοσπονδίας.

Το βράδυ της 22ας Μαΐου δόθηκε ένας όρκος απαράβατος, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να εντείνουμε τον αγώνα έως ότου απελευθερωθεί κάθε σπιθαμή κατεχόμενης γης, έως ότου δικαιωθεί το αίμα που χύθηκε για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική. Ο δρόμος για την τελική Νίκη δεν θα ‘ναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα ‘ναι ανηφορικός, είμαστε όμως διατεθειμένοι να τον διαβούμε και δεν θα λυγίσουμε όσα εμπόδια κι αν βρεθούν μπροστά μας.

Στις 22/5/2016 ήταν μόνο η αρχή, το μέλλον μας ανήκει!

Πέτρος Αυγουστή
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)